Η UEFA αποφάσισε ν’ αποζημιώσει όλους τους οπαδούς της Λίβερπουλ για τον τελικό του Παρισιού

Η UEFA προσπαθεί να δείξει ότι κατανοεί όσα άσχημα βίωσαν οι οπαδοί της Λίβερπουλ έξω από το γήπεδο του τελικού του Παρισιού το 2022 και αποφάσισε ν’ αποζημιώσει όσους είχαν εισιτήριο για το παιχνίδι, είτε μπήκαν τελικά στις εξέδρες, είτε όχι.



Η UEFA αποφάσισε ν’ αποζημιώσει όλους τους οπαδούς της Λίβερπουλ για τον τελικό του Παρισιού

Η κατάσταση που εκτυλίχθηκε ήταν τέτοια που ξύπνησε τρομερά άσχημες μνήμες του παρελθόντος για τους «κόκκινους», με τους Άγγλους ταξιδιώτες να έχουν κανονικά εισιτήρια, δίχως όμως να τους επιτρέπεται η είσοδος στο γήπεδο.

Έπεσαν θύματα ληστειών, έπεσαν θύματα αστυνομικής βίας, επικράτησε ένας χαμός, στριμώχτηκαν, φώναξαν, ζητούσαν βοήθεια και οδηγίες, αλλά δεν υπήρχε κανείς να το κάνει αυτό.

Ο τελικός ξεκίνησε μισή ώρα αργότερα δίχως να διευκρινιστεί ποτέ ο λόγος εκείνη την στιγμή, αφού γινόταν προσπάθεια να μην μαθευτεί το μπάχαλο που λάμβανε χώρα έξω από το γήπεδο.

Περίπου έναν χρόνο μετά, η UEFA, έπειτα από καταγγελίες, εκθέσεις και έντονες προσπάθειες των Λίβερπουλ και Ρεάλ για δικαίωση, αποφάσισε ν’ αποζημιώσει τους 19.618 οπαδούς των «κόκκινων» που είχαν εισιτήρια για το ματς εκείνο.

Φυσικά είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να γίνει και είναι δεδομένο ότι τα χρήματα δεν μπορούν ν’ απαλύνουν την δυσάρεστη εμπειρία και τους φόβους που είτε γεννήθηκαν, είτε… ξύπνησαν με την κατάσταση που επικράτησε…