Τα συμπεράσματα της 26ης αγωνιστικής: Η «ιστορική» κατάρρευση της Γιουνάιτεντ και η Άρσεναλ που… δεν πεθαίνει!

Μία 26η αγωνιστική της Premier League που έχει μπει ήδη στα βιβλία της ιστορίας, έλαβε χώρα το διήμερο του Σαββατοκύριακου (04-05/03), με τη νίκη της Λίβερπουλ φυσικά να ξεχωρίζει, έχοντας σκοράρει επτά γκολ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!  



Τα συμπεράσματα της 26ης αγωνιστικής: Η «ιστορική» κατάρρευση της Γιουνάιτεντ και η Άρσεναλ που… δεν πεθαίνει!

Η Λίβερπουλ που χαρακτηρίζεται από πολύ μεγάλη αστάθεια στη φετινή αγωνιστική περίοδο, συναντά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Άνφιλντ», στη ρεβάνς του 3-1 στο «Ολντ Τράφορντ», στην 3η αγωνιστική της Premier League.

Μία Γιουνάιτεντ που έχει πανηγυρίσει σπουδαίες προκρίσεις σε διάστημα δύο εβδομάδων, επί της Μπαρτσελόνα και της Γουέστ Χαμ, αλλά και τον πρώτο της τίτλο μετά από έξι χρόνια, στον τελικό του Λιγκ Καπ απέναντι στη Νιούκαστλ.

Η καλύτερη έκδοση των «κόκκινων διαβόλων» στη μετά-Σερ Άλεξ εποχή, συναντά τη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ και «καταρρέει». Το πρώτο 7-0 μεταξύ τους, σε ολόκληρη την ιστορία τους είναι γεγονός και αναμφίβολα αυτή, είναι η στιγμή της εβδομάδας στην 26η στροφή του πρωταθλήματος.

Ποια είναι όμως τα 5+1 πράγματα που ξεχωρίζουμε από την αγωνιστική που παρήλθε:

-Τα δύο γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ, με τα οποία ο Αιγύπτιος έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας του στην Premier League. Έφτασε τα 129 γκολ, ξεπέρασε τον Ρόμπι Φάουλερ και είναι ο μοναδικός στην ιστορία του ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έφτασε διψήφιο αριθμό τερμάτων, έχοντας παίξει… κυριολεκτικά τα μισά παιχνίδια (10 γκολ, 5 ματς).

-Την ανατροπή της Άρσεναλ επί της Μπόρνμουθ, παρά το γεγονός πως τα «κεράσια» προηγούνταν με 2-0, ενώ είχαμε συμπληρώσει μία ώρα στην αναμέτρηση. Εντυπωσιακοί οι «κανονιέρηδες», βρήκαν γκολ με τον Πάρτεϊ και τον Μπεν Γουάιτ (το πρώτο του με την φανέλα της ομάδας του) και ο Ρις Νέλσον που σκόραρε στο 97’, τους έδωσε ένα πολύτιμο τρίποντο. Ο Άγγλος, που ανήκει από 8 χρονών στην Άρσεναλ, είναι μάλιστα η πιο παραγωγική αλλαγή του πρωταθλήματος, με τρία γκολ και δύο ασίστ, σε λιγότερα από 270 αγωνιστικά λεπτά!

-Επιτέλους… νίκη για την Τσέλσι! Τα κατάφερε και «ξεκόλλησε» από τη μία νίκη στις 10 τελευταίες αγωνιστικές, την στιγμή που η συμπολίτισσά της, η Τότεναμ, ηττήθηκε με 1-0 από τη Γουλβς. Εντυπωσιακό ψαλίδι από τον Αντάμα Τραορέ και οι φήμες απομάκρυνσης του Αντόνιο Κόντε το καλοκαίρι, όλο ένα και πληθαίνουν.

-Δεν χρειάζεται να τεθεί ιδιαίτερη ανάλυση για τη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Νιούκαστλ στο «Έτιχαντ». «Κλείδωσε» το τρίποντο στο «Ετιχαντ» ο Μπερνάρντο Σίλβα μάλιστα, δύο λεπτά πριν καν συμπληρώσει δύο λεπτά στον αγωνιστικό χώρο.

-Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο εντυπωσιακό γκολ της Μπόρνμουθ στο «Έμιρεϊτς» στα 9 δευτερόλεπτα. Τέσσερις πάσες και γκολ από τον Μπίλινγκ, στο δεύτερο γρηγορότερο τέρμα που μπήκε στην ιστορία της Premier League! Στην κορυφή παραμένει φυσικά το γκολ του Σέιν Λονγκ επί της Γουλβς, στα 7 δευτερόλεπτα με τη φανέλα της Σαουθάμπτον, ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως η Μπόρνμουθ έχει σκοράρει και πάλι τόσο γρήγορα μετά την έναρξη.

Είχε βρει δίχτυα απέναντι στη Φούλαμ, ένα χρόνο πριν, με παρόμοιο τρόπο σε επίπεδο Championship, με τον Σολάνκε τότε να είναι ο σκόρερ!

Ποια είναι τέλος η πιο ιδιαίτερη στιγμή της 26ης αγωνιστικής της Premier League; Το γεγονός πως σε εννέα ματς, έχουν κάνει την εμφάνισή τους οκτώ νίκες των γηπεδούχων και μία ισοπαλία. Αν δηλαδή η Νότιγχαμ Φόρεστ είχε κάνει ότι και οι υπόλοιπες οκτώ που υποδέχθηκαν αντίπαλο στο «σπίτι» τους, τώρα θα μιλούσαμε για τη μοναδική αγωνιστική στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, που είχε μόνο… άσσους!

Δημήτρης Μανάκος