Ξεχάσαμε τι πάει να πει «διπλό» στην 26η αγωνιστική της Premier League!

Η έδρα αποδείχθηκε άκρως καθοριστική καθώς καμία ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει μακριά από το γήπεδο της ενώ μόνο μία δεν ηττήθηκε (Έβερτον)! Οι φιλοξενούμενοι ήταν άστοχοι και όλοι μαζί σημείωσαν μόνο τέσσερα γκολ, τη στιγμή που η Λίβερπουλ μόνη της πέτυχε σχεδόν τα διπλάσια!



Ξεχάσαμε τι πάει να πει «διπλό» στην 26η αγωνιστική της Premier League!

Οι οικοδεσπότες κατόρθωσαν να υπερασπιστούν τα «σπίτια» τους και στις οκτώ από τις εννιά περιπτώσεις πήραν και το τρίποντο. Τον… χορό των νικών «άνοιξε» η Μάντσεστερ Σίτι, το μεσημέρι του Σαββάτου (4/3), επικρατώντας της Νιούκαστλ με 2-0 στο «Έτιχαντ» ενώ στη συνέχεια παρέλαβαν τη σκυτάλη τα απογευματινά παιχνίδια.

Εκεί, τρία ματς έληξαν με το σκορ στο 1-0 υπέρ των γηπεδούχων (Γουλβς – Τότεναμ, Τσέλσι – Λιντς και Άστον Βίλα – Κρίσταλ Πάλας) τη στιγμή που η Μπράιτον διέλυσε την Γουέστ Χαμ με 4-0 στο «Άμεξ». Μεγαλύτερη αντίσταση πρόβαλε η Μπόρνμουθ, η οποία όμως ηττήθηκε με 3-2 στο «Έμιρεϊτς» από την Άρσεναλ με ανατροπή, με το τρομερό γκολ του Ρις Νέλσον στο 90+7’!

Στο τελευταίο παιχνίδι της βραδιάς η Σαουθάμπτον κέρδισε και αυτή με 1-0, την Λέστερ. Έτσι στις αναμετρήσεις του Σαββάτου οι γηπεδούχοι έκαναν το απόλυτο (7/7), κάτι που συνέβη μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης σε μία ημέρα, μετά και την 28η Οκτωβρίου του 2000. Τότε και οι οκτώ ομάδες που αγωνίστηκαν στην έδρα τους πήραν το τρίποντο.

Στους αγώνες της Κυριακής είναι που χάθηκε το 100% ποσοστό νικών, με την Νότιγχαμ Φόρεστ να υποδέχεται την Έβερτον και να μένει στην ισοπαλία στο «Σίτι Γκράουντ» (2-2). Έπειτα η Λίβερπουλ μετέτρεψε το ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε… πάρτι διασύροντας την με 7-0 στο «Άνφιλντ»!

Συνεπώς καμία ομάδα δεν κέρδισε εκτός έδρας κάτι που συνέβη και στην 2η στροφή της φετινής Premier League. Ταυτόχρονα, όλες μαζί πέτυχαν μόλις τέσσερα γκολ ενώ η Λίβερπουλ από μόνη της έβαλε επτά στη δική της αναμέτρηση! Με έναν αγώνα να απομένει την Δευτέρα για να ολοκληρωθεί η αγωνιστική (Μπρέντφορντ-Φούλαμ 6/3) μπορούν οι «κότατζερς» να γίνουν οι μοναδικοί που θα πανηγυρίσουν μακριά από το γήπεδο τους;

Χρήστος Σκούρας