Ο Σαλάχ κατατρόπωσε την Γιουνάιτεντ, έγινε legend και πάντοτε έλεγε: «Γιατί όχι; Μπορείς να γίνεις ο κορυφαίος!» (vid)

Ο Μο Σαλάχ με δυο γκολ κόντρα στην Γιουνάιτεντ έφτασε στα 129 τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ, έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στο πρωτάθλημα για την Λίβερπουλ, έφτασε στα 12 «χτυπήματα» με αντίπαλο τους «κόκκινους διαβόλους» και η απόλυτη κορυφή που πλέον του ανήκει, ήταν στόχος που πάντοτε έλεγε στον εαυτό του ότι μπορούσε να φτάσει.  



Ο Σαλάχ κατατρόπωσε την Γιουνάιτεντ, έγινε legend και πάντοτε έλεγε: «Γιατί όχι; Μπορείς να γίνεις ο κορυφαίος!» (vid)

Ο Αιγύπτιος σούπερ σταρ, έπαιξε για πρώτη φορά στο «Άνφιλντ» ως … αντίπαλος το 2014, όταν τότε βρισκόταν στην Τσέλσι, στην οποία δεν πείστηκαν για την ποιότητα που θα μπορούσε να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο.

Fast forward και 9 χρόνια αργότερα, ο «Φαραώ» έχει το καλύτερο συμβόλαιο στα χρονικά της Λίβερπουλ και έχει γράψει την απόλυτη ιστορία με 129 τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ, τα περισσότερα απ’ οποιονδήποτε άλλον παίκτη που έχει φορέσει την κόκκινη φανέλα στο κορυφαίο πρωτάθλημα.

«Γιατί όχι; Μπορείς να γίνεις ο κορυφαίος;», έλεγε πάντοτε στον εαυτό του και πλέον έχει καταφέρει να γίνει ο πρώτος στην ιστορία του κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ με γκολ σε 5 διαδοχικά ντέρμπι πρωταθλήματος με την Γιουνάιτεντ, αλλά και να έχει καταγράψει 12 τέρματα και 4 ασίστ σε 12 παιχνίδια απέναντι στους «κόκκινους διαβόλους».

Το ξέσπασμά του, η φανέλα που έβγαλε και πέταξε, η προσεχή του, οι αγκαλιές των συμπαικτών του, η διάλυση της Γιουνάιτεντ όπως την κυνήγησαν και την πέτυχαν οι «κόκκινοι», έφτιαξαν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στις ιστορίες που θα μνημονεύει και θα περιγράφει ο Μοχάμεντ Σαλάχ πολλά χρόνια αργότερα.

Και σε αυτή, την 6η αγωνιστική περίοδο που βρίσκεται στη Λίβερπουλ, ο Σαλάχ έχει γίνει 20άρης, φτάνοντας πλέον στα 22 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις για το κλαμπ, συνεχίζοντας ακάθεκτος και φροντίζοντας να σβήνει τα άσχημα διαστήματα, τα οποία ελάχιστοι θα θυμούνται όταν θα κάνουν αναφορά στο όνομά του…

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης