Το έκανε ξανά η Μπόρνμουθ: Δεύτερη σερί σεζόν με γκολ πριν συμπληρώσουμε… 10 δευτερόλεπτα! (vid)

Όταν τα «κεράσια» ξέρουν ότι το παιχνίδι θα είναι δύσκολο και θα κριθεί στις λεπτομέρειες βγάζουν «λαγούς από το καπέλο τους». Παρόμοιο γκολ από τη σέντρα που σημείωσαν απέναντι στην Άρσεναλ, είχαν πετύχει και τη προηγούμενη χρονιά, στην Championship, με αντίπαλο τη Φούλαμ!



 Το έκανε ξανά η Μπόρνμουθ: Δεύτερη σερί σεζόν με γκολ πριν συμπληρώσουμε… 10 δευτερόλεπτα! (vid)

Το έκανε και πάλι, αυτή τη φορά με σκόρερ τον Φίλιπ Μπίλινγκ, ξανά κόντρα σε σύλλογο που εδρεύει στο Λονδίνο.

Με μια κομπίνα δουλεμένη στη προπόνηση, η Μπόρνμουθ πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο ματς με την Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς», εννέα δευτερόλεπτα μετά το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή, σημειώνοντας έτσι το δεύτερο γρηγορότερο γκολ στην ιστορία της Premier League! «Θέλαμε να τους πιάσουμε στον ύπνο» είπε ο προπονητής της, Γκάρι Ο’ Νιλ, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα και την ήττα με 3-2 από τους πρωτοπόρους «κανονιέρηδες».

 

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που επιτυγχάνουν κάτι ανάλογο καθώς πέρυσι στο ντέρμπι κορυφής της Championship με τη Φούλαμ, στο «Κρέιβεν Κότατζ», είχαν πετύχει γκολ κατευθείαν μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Τότε χρειάστηκαν μόλις επτά (!) δευτερόλεπτα, όσα δηλαδή ήθελε και ο Σέιν Λονγκ στο γρηγορότερο γκολ στην ιστορία της Premier League, και με τέσσερις γρήγορες πάσες έβγαλαν τον Ντομινίκ Σολάνκε μόνο του μπροστά από την αντίπαλη εστία. Εκείνος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, με το ματς να λήγει ισόπαλο 1-1 και τις δύο ομάδες να παίρνουν στο τέλος της σεζόν την άνοδο.

 

Συνεπώς, δεν είναι κάτι που η Μπόρνμουθ κάνει για πρώτη φορά. Και μένει να δούμε πότε θα «τριτώσει» το καλό για αυτή, ούσα πάντως στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά τη νίκη της Σαουθάμπτον.

Χρήστος Σκούρας