Αν όχι τώρα, πότε; Η πιο έτοιμη Γιουνάιτεντ της εξαετίας για να περάσει περάσει από το «Άνφιλντ»! (vid)

Τελευταίο νικηφόρο πέρασμα της από εκεί το 2016, στην πρώτη σεζόν του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της Λίβερπουλ. Έξι ματς χωρίς «διπλό» λοιπόν στο «Άνφιλντ, πράγμα που μας γυρνά πίσω στη δεκαετία του 1990!  



Αν όχι τώρα, πότε; Η πιο έτοιμη Γιουνάιτεντ της εξαετίας για να περάσει περάσει από το «Άνφιλντ»! (vid)

Τα ντέρμπι μεταξύ Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν πάντα όλα τα απαραίτητα συστατικά για να απολαύσουμε ένα ωραίο ματς. Γκολ, ένταση, πάθος, αγωνία. Και μολονότι για εμάς μπορεί να είναι ελκυστικά στο μάτι, αυτό δεν ισχύει για τους «κόκκινους διαβόλους» τις τελευταίες έξι σεζόν, καθώς δεν έχουν κερδίσει στην έδρα της «μισητής» αντιπάλου τους!

Μέσα σε αυτές τις αναμετρήσεις συμπεριλαμβάνονται τρεις «λευκές» ισοπαλίες και ισάριθμες νίκες για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Πιο πρόσφατη η περσινή με 4-0 με δύο γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ, ένα του Λουίς Ντίας και άλλο ένα του Σαντιό Μανέ. Η Γιουνάιτεντ έχει να κερδίσει στο «Άνφιλντ» από τον Ιανουάριο του 2016, όταν και επικράτησε 1-0 με σουτ του Ρούνεϊ, με προπονητή ακόμα τότε τον Λουίς Φαν Χάαλ.

Μόνο τη «χρυσή» δεκαετία των «ρεντς», πριν από μισό αιώνα δηλαδή, είχαν περισσότερα παιχνίδια να «γευτούν» τη χαρά της νίκης ως φιλοξενούμενοι (9). Προπονητές διετέλεσαν σε εκείνη τη περίοδο για τη Λίβερπουλ, αρχικά ο Μπιλ Σάνκλι και στη συνέχεια ο Μπομπ Πέισλι, δύο από τις πιο «θρυλικές» μορφές στην ιστορίας της. Προηγήθηκαν δύο σερί ισοπαλίες και ακολούθησαν επτά διαδοχικές νίκες και το μοναδικό παιχνίδι που δεν έχασε η Γιουνάιτεντ είναι αυτό της σεζόν 1974/75, αφού βρισκόταν τότε στη δεύτερη κατηγορία και δεν διεξήχθη!

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ «ψάχνει» τη νίκη στο «Άνφιλντ» και φέτος φαίνεται να έχει όλες τις προϋποθέσεις για να την πάρει. Έχει το μομέντουμ υπέρ της και επί εποχής Premier League από τις 12 νίκες που έχει εκτός έδρας στα μεταξύ τους ντέρμπι, οι 11 έχουν έρθει με εκείνη πάνω από τη Λίβερπουλ στη βαθμολογία όταν αναμετρήθηκαν. Μπορεί λοιπόν η Γιουνάιτεντ να το αξιοποιήσει αυτό άλλη μία φορά και να φύγει με το πολυπόθητο «διπλό» στο επικείμενο ντέρμπι; Οψόμεθα…

Χρήστος Σκούρας