Να θυμόμαστε τη στιγμή: Ίσως στο φινάλε, να δώσει το γκολ του Νέλσον τίτλο στην Άρσεναλ! (vid)

Απίθανη ανατροπή, συγκλονιστική ψυχή από την Άρσεναλ και μία νίκη που θα κάνουμε πολύ καιρό να ξεχάσουμε. Βγαλμένη από το μυαλό του Ρις Νέλσον, που αν σουτάρει έτσι, στο 98ο λεπτό, με το «κακό» του πόδι, τι κάνει με το… καλό του;



 Να θυμόμαστε τη στιγμή: Ίσως στο φινάλε, να δώσει το γκολ του Νέλσον τίτλο στην Άρσεναλ! (vid)

Στο 62ο λεπτό, η Άρσεναλ ηττάται με 2-0 από τη Μπόρνμουθ. Η διαφορά μοιάζει πως δεδομένα θα μειωθεί. Είτε θα πάει στους δύο, είτε θα πάει στους τρεις βαθμούς. Ο Πάρτεϊ μειώνει, διορθώνοντας το λάθος στο δεύτερο γκολ των «κερασιών» και μέχρι το 70’, ο Μπεν Γουάιτ ισοφαρίζει για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα.

Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Άρσεναλ είναι γεγονός και όλα δείχνουν πως οι «κανονιέρηδες» θα καταφέρουν να πάρουν τουλάχιστον την ισοπαλία. Το ματς γίνεται «ροντέο», αμφότερες έχουν τις στιγμές τους και φτάνουμε στην τελευταία φάση.

Κόρνερ για την Άρσεναλ, το 16ο στο παιχνίδι. Ο Έντεγκααρντ εκτελεί και η μπάλα πέφτει στα πόδια του Ρις Νέλσον. Μετά, ακολουθεί μία στιγμή που θα θυμόμαστε για πολύ καιρό.

Σουτάρει με το αριστερό, δηλαδή με το κακό του πόδι και η προσπάθειά του πιθανώς δεν θα μπορούσε να εξουδετερωθεί από κανέναν τερματοφύλακα στον κόσμο. Γκολ και 3-2 για την Άρσεναλ, σε μία επική νίκη, με τους… μισούς παίκτες των Λονδρέζων να την πανηγυρίζουν «ξεσπώντας» στο χορτάρι.

Απίθανο, ο ορισμός της Premier League. Και να μην ξεχάσουμε αυτή τη στιγμή. Ίσως ο Ρις Νέλσον, που λείπει σε ολόκληρο το 2023 και επανεμφανίζεται επειδή ο Σμιθ Ρόου χτύπησε, να «χαρίσει» το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 19 χρόνια στην Άρσεναλ!

Δημήτρης Μανάκος