Αλεχάντρο Γκαρνάτσο: Ένα παιδί που «πρόλαβε» οριακά τον… Ζαγοράκη να σηκώνει το Euro (vids)

Γεννημένος την 1η Ιουλίου του 2004, ο Αλεχάντρο Γκαρνάτσο, διανύει σεζόν καριέρας με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πριν καν συμπληρώσει 19 χρόνια ζωής. Πλέον, έχει κι έναν τίτλο, ετοιμάζεται για περισσότερους, αν και ηλικιακά έχει προλάβει... οριακά τον Θοδωρή Ζαγοράκη να σηκώνει το Euro του 2004.  



Αλεχάντρο Γκαρνάτσο: Ένα παιδί που «πρόλαβε» οριακά τον… Ζαγοράκη να σηκώνει το Euro (vids)

Λίγες μέρες πριν ο τότε αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας σηκώσει το τρόπαιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2004, γεννιέται στην Μαδρίτη ο Αλεχάντρο Γκαρνάτσο. Κάτι λιγότερο από 19 χρόνια μετά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Έρικ Τεν Χαγκ, βρήκαν στο πρόσωπο του νεαρού Αργεντίνου, τον άνθρωπο που για την ώρα, θα συμπληρώνει την επιθετική «φαρέτρα», πίσω από τους Ράσφορντ, Άντονι και Σάντσο. Όμως, ο μικρός δείχνει έτοιμος για περισσότερες ευθύνες, κάτι που έδειξε -και- στην πρόσφατή εμφάνισή του, απέναντι στην Γουέστ Χαμ.

Έχοντας δώσει το προβάδισμα στην Γιουνάιτεντ λίγο πριν την συμπλήρωση 90 λεπτών, απέναντι στην Γουέστ Χαμ για τον πέμπτο γύρο FA Cup, ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός, ουσιαστικά «άνοιξε» τον δρόμο για την πρόκριση της ομάδας του στην επόμενη φάση.

 

 

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο Γκαρνάτσο «λυτρώνει» την Γιουνάιτεντ πριν την λήξη του αγώνα. Στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος πριν την διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο νεαρός Αργεντίνος, σκόραρε απέναντι στην Φούλαμ, χαρίζοντας το «διπλό» στην ομάδα του.

 

 

Μετά την πρόκριση επί της Γουέστ Χαμ, ο Ολλανδός τεχνικός, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο τι ακριβώς είπε στον νεαρό Αργεντίνο: «Του είπα πριν από το παιχνίδι, «Είναι καιρός να έχεις αντίκτυπο όταν μπαίνεις, αλλά τώρα πρέπει να έχεις αντίκτυπο ως βασικός». Νομίζω ότι είναι ικανός για αυτό. Αυτό είναι λοιπόν το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνει», δείγμα του πόσο πιστεύει στο ταλέντο του, αλλά και πόσο τον υπολογίζει μελλοντικά.

Την φετινή σεζόν, ο Γκαρνάτσο σε 29 συμμετοχές, σε όλες τις διοργανώσεις, μετρά τέσσερα γκολ και έξι ασίστ αγωνιζόμενος συνολικά 1.167 λεπτά, με το νέο συμβόλαιο να μην αργεί. Σχολιάζοντας την τελευταία του εμφάνιση, ο «μετρ» των μεταγραφικών θεμάτων, Fabrizio Romano είπε: «Τι σεζόν κάνει, τι γκολ μόλις έβαλε. Τεράστιο ταλέντο... και νέο συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε εξέλιξη», αποκαλύπτοντας ουσιαστικά ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές.

 

 

Γιάννης Νικολόπουλος