«Καθάρισε» ο Φόντεν για τη Σίτι, μεγάλο «κάζο» για τη Λέστερ από την εκπληκτική Μπλάκμπερν! (vids)

FA Cup σημαίνει… εκπλήξεις, αλλά στην προκειμένη περίπτωση είχαμε μία. Ο λόγος φυσικά για την τεράστια πρόκριση της Μπλάκμπερν επί της Λέστερ στο «Κινγκ Πάουερ» με 2-1, την στιγμή που η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 3-0 της Μπρίστολ Σίτι, με πρωταγωνιστή τον Φιλ Φόντεν, και η Μπράιτον πήρε το «διπλό» με 1-0 επί της Στόουκ!



«Καθάρισε» ο Φόντεν για τη Σίτι, μεγάλο «κάζο» για τη Λέστερ από την εκπληκτική Μπλάκμπερν! (vids)

Μπορεί το έργο της Μάντσεστερ Σίτι να έμοιαζε ιδιαίτερα εύκολο απέναντι στη Μπρίστολ Σίτι, όμως όταν μιλάμε για αγγλικό ποδόσφαιρο, ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για το οτιδήποτε.

Για τον λόγο αυτό, ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν προέβη απαραίτητα σε εκτεταμένο rotation, με τους «γαλάζιους» να επικρατούν εν τέλει με 3-0, όντες πάντως πολύ ανώτεροι από την αντίπαλό τους, που προφανώς ήθελε, αλλά δεν… μπορούσε, προσπαθώντας πολύ για 75 λεπτά.

Το σκορ άνοιξε ο Φιλ Φόντεν στο 7ο λεπτό, ενώ το ξεκίνημα των «πολιτών» στο ματς ήταν εντυπωσιακό, με τον Κάλβιν Φίλιπς να στέλνει τη μπάλα εκτός περιοχής στο οριζόντιο δοκάρι. Από εκεί και πέρα, ό,τι σημαντικότερο παρακολουθήσαμε ήταν η αλλαγή του Ορτέγκα στο ημίχρονο, με τον Έντερσον να παίρνει τη θέση του και τον Βραζιλιάνο να αισθάνεται ενοχλήσεις στο 48ο λεπτό, με τις μνήμες όλων να γυρνούν στον Κάιλ Γουόκερ.

Από εκεί και πέρα, ο Φόντεν σπατάλησε ακόμη μία καλή στιγμή στο 51΄, για να χριστεί σκόρερ για δεύτερη φορά, με τη Σίτι εν τέλει να «κλειδώνει» την πρόκριση στα προημιτελικά του FA Cup όταν ο νεαρός Άγγλος τα κατάφερε για δεύτερη φορά στο 74', με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 81', με υπέροχο πλασέ εκτός περιοχής.

Λίγο νωρίτερα, «σοκαριστική» πρόκριση πανηγύρισε η Μπλάκμπερν στο «Κινγκ Πάουερ» επί της Λέστερ, με τους φιλοξενούμενους να μετουσιώνουν σε γκολ τις ευκαιρίες τους, εν αντιθέσει με τις 16 τελικές προσπάθειες των «αλεπούδων», με μία εξ’ αυτών να καταλήγει στα δίχτυα, μετρώντας και 11 σουτ εκτός στόχου!

Το σκορ άνοιξε ο Ντόλαν στο 33ο λεπτό, για να έρθει ο Σμόντις στο 52’ και να δώσει προβάδισμα ασφαλείας στη Μπλάκμπερν, που δεν έδειξε ποτέ να φοβάται την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς.

Ούτε καν όταν ο Ιεανάτσο μείωσε στο 67’, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς, αλλά οι Καστάν, Ντάκα και Μεντί, μπήκαν στο παιχνίδι, δίχως να μπορούν να προσφέρουν τα αναμενόμενα. Κάπως έτσι, το τελικό 2-1 αφήνει τη Λέστερ εκτός θεσμού, με τον Μπρένταν Ρότζερς να βρίσκεται σε δυσμενή θέση, μετά τη γενικότερα… ασταθή εικόνα της ομάδας του σε ολόκληρη την σεζόν.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, η Μπράιτον έγινε χρονικά η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στους «8» του θεσμού, επικρατώντας της Στόουκ μακριά από το «Άμεξ» με 1-0. Οι «γλάροι» ήταν σοβαροί από την αρχή μέχρι το τέλος, παρέμειναν αήττητοι εκτός έδρας από τον Νοέμβριο και πήραν το ζητούμενο, χάρη στο γκολ του Φέργκιουσον στο πρώτο μέρος, ύστερα από ιδανική ανάπτυξη και ασίστ του Μιτόμα.

Τέλος, η Φούλαμ υποχρέωσε τη Λιντς του Χάβι Γκράθια στον αποκλεισμό, με το τελικό 2-0 να προκύπτει πολύ πιο εύκολα από ό,τι αναδεικνύει το τελικό αποτέλεσμα.  Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με τον Παλίνια στο 21’ και η ομάδα του Μάρκο Σίλβα εξασφάλισε την «οκτάδα», όταν ο Σόλομον διαμόρφωσε στο 56’ το τελικό αποτέλεσμα, με το 4ο συνεχόμενο γκολ του σε όλες τις διοργανώσεις!

 

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

Στόουκ – Μπράιτον 0-1

Λέστερ – Μπλάκμπερν 1-2

Φούλαμ – Λιντς 2-0

Μπρίστολ Σίτι – Μάντσεστερ Σίτι 0-3

 

Δημήτρης Μανάκος