Ο Χάρι Κέιν το έκανε όπως και ο Γκάρι Λίνεκερ, αλλά από… κόρνερ!

Σε μια βραδιά όπου συνοδεύτηκε με νίκη 2-0 επί της Τσέλσι (26/2), ο Χάρι Κέιν έφτασε τα 20 γκολ στη σεζόν και πέτυχε άλλο ένα σπουδαίο επίτευγμα. Έγινε ο πρώτος παίκτης της Τότεναμ που σκοράρει και στα δύο παιχνίδια σε μία αγωνιστική περίοδο απέναντι στους «μπλε», από τον Γκάρι Λίνεκερ (1990/91), με μόνη διαφορά ότι τα έβαλε από… κόρνερ.



Ο Χάρι Κέιν το έκανε όπως και ο Γκάρι Λίνεκερ, αλλά από… κόρνερ!

Η Τότεναμ επικράτησε της Τσέλσι για πρώτη φορά μετά και το 2019 και τον ημιτελικό του Λιγκ Καπ, με 14 αγώνες να έχουν παρέλθει. Προηγήθηκε στο 46’ με τον «κεραυνό» του Όλιβερ Σκιπ, και σφράγισε το τρίποντο στο 82ο λεπτό, με τον Χάρι Κέιν να σκοράρει εξ επαφής μετά από κόρνερ του Σον και κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι του Ντάιερ. Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των «πετεινών» είχε πετύχει γκολ με τον ίδιο τρόπο και στο ματς του πρώτου γύρου.

Τότε (14/8), για την 2η μόλις αγωνιστική της Premier League, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 90+6’ με κεφαλιά από κόρνερ του Πέρισιτς, ισοφαρίζοντας στο τελικό 2-2, σε ένα επεισοδιακό ματς, εξαιτίας του καυγά του Τόμας Τούχελ με τον Αντόνιο Κόντε. Δεν είχε σκοράρει με αντίπαλο τους «μπλε» για το πρωτάθλημα από το 2018 και, φέτος, το έκανε εις διπλούν και στο νεοσύστατο γήπεδο της ομάδας του, αλλά και στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Τελευταίος που το κατάφερε αυτό για λογαριασμό της Τότεναμ ήταν ο Γκάρι Λίνεκερ τη σεζόν 1990/91. Στο εκτός έδρας ματς τον Δεκέμβριο του 1990, μείωσε στο τελικό 3-2 με γυριστό σουτ μετά από σέντρα του Πολ Στιούαρτ, ενώ στη… ρεβάνς στην έδρα της ομάδας του, τον Μάρτιο του 1991, διαμόρφωσε το τελικό 1-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 41ο λεπτό.

Για να μην τον αδικούμε βέβαια, τη προηγούμενη σεζόν είχε πετύχει γκολ και αυτός από κόρνερ απέναντι στην Τσέλσι, και μάλιστα νικητήριο. Με την Τότεναμ ως φιλοξενούμενη, σκόραρε στο 89ο λεπτό και χάρισε το τρίποντο στους «spurs»!

Χρήστος Σκούρας