Οι πιθανοί αντίπαλοι για Άρσεναλ και Γιουνάιτεντ στην φάση των «16» του Europa League

Τεράστια πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League πανηγύρισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία αναμένει να δει ποιος θα είναι ο επόμενος αντίπαλός της στην φάση των «16» του θεσμού, πράγμα που συμβαίνει και με την Άρσεναλ. Το England365 σας παραθέτει τις υποψήφιες ομάδες που ενδέχεται να βρεθούν στον δρόμο των δύο αγγλικών ομάδων, με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά.



Οι πιθανοί αντίπαλοι για Άρσεναλ και Γιουνάιτεντ στην φάση των «16» του Europa League

Μπορεί μετά το 2-2 της πρώτης αναμέτρησης στη Βαρκελώνη απέναντι στη Μπαρτσελόνα, πολλοί να θεώρησαν πως οι Καταλανοί θα καταφέρουν να προκριθούν στην Αγγλία, όμως τη δεδομένη χρονική στιγμή όλα έχουν καταρριφθεί.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται στην επόμενη φάση του Europa League και η πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα σηματοδοτεί ένα από τα σπουδαιότερα βράδια του Έρικ Τεν Χαγκ στο διάστημα παρουσίας του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μετά τα σπουδαία αποτελέσματα σε επίπεδο Premier League στο «Ολντ Τράφορντ», πλέον, προέκυψε ακόμη ένα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, με τη Γιουνάιτεντ να βρίσκεται στη φάση των «16» του Europa League, ατενίζοντας τους πιθανούς αντιπάλους της, με φόντο την πρόκριση στους «8».

Τι λένε οι πιθανότητες; Ταξίδι ξανά στην Ισπανία, καθώς Μπέτις και Ρεάλ Σοσιεδάδ είναι μέσα στους «8» συλλόγους που ενδέχεται να βρει στον δρόμο του ο Έρικ Τεν Χαγκ, ενώ από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, στην ίδια κατηγορία εντάσσεται και η Φράιμπουργκ, που ξεκίνησε την ευρωπαϊκή της πορεία μαζί με τον Ολυμπιακό.

Από εκεί και πέρα, περνάμε στην πιο εύκολη… πίστα, με Φενερμπαχτσέ, Φέγενορντ, ενώ οι πιο «βατοί» αντίπαλοι όλων μοιάζουν να είναι η Ζεν Ζιλουάζ και η Φερεντσβάρος. Οψόμεθα…

Όσον αφορά την Άρσεναλ, η αλήθεια είναι πως ο δρόμος μοιάζει πιο δύσκολος, παρά το γεγονός πως ολοκλήρωσε στην κορυφή του ομίλου τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.

Η Ρόμα με  τη Γιουβέντους συγκεντρώνουν πιθανότητες για να την συναντήσουν, ενώ από εκεί και πέρα έχουμε δύο γερμανικές ομάδες, μία ισπανική, τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και τη Σαχτάρ Ντόνετσκ,  που απέκλεισε στα πέναλτι τη Ρεν.

Οι Γερμανοί απαρτίζονται από Μπάγερ Λεβερκούζεν και Ουνιόν Βερολίνου, ενώ μένει να δούμε αν η Σεβίλλη θα συναντήσει για πρώτη φορά τον Μικέλ Αρτέτα ως προπονητή. Οψόμεθα…

Δημήτρης Μανάκος