Το κάνει μία φορά τον χρόνο: Τρίτο συνεχόμενο έτος που ο Πεπ τελειώνει ματς δίχως αλλαγές!

Μοιάζει με μία άτυπη παράδοση που ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει καθιερώσει δίχως λόγο και αιτία. Πιθανώς, δεν θα το καταλάβουμε ποτέ. Αλλά από τη στιγμή που ο Καταλανός προπονητής δεν προέβη σε αλλαγή στο ματς απέναντι στη Λειψία, το οξύμωρο της υπόθεσης «τρίτωσε». Διότι από το 2021 μέχρι και σήμερα, το εν λόγω σκηνικό έχει λάβει χώρα ισάριθμες φορές!



Το κάνει μία φορά τον χρόνο: Τρίτο συνεχόμενο έτος που ο Πεπ τελειώνει ματς δίχως αλλαγές!

Είναι δυνατόν σε ένα ματς που η ομάδα σου λογίζεται ως φαβορί, σε ένα παιχνίδι που ο βασικός επιτελικός σου μέσος λείπει και το πράγμα δείχνει να «στραβώνει», να μην κάνεις ούτε μία αλλαγή;

Γενικότερα δεν συνηθίζεται, αλλά ίσως δεν θα κατακριθεί και σε τόσο μεγάλο βαθμό, αν στην άκρη του πάγκου είσαι ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Ναι, διαφέρει από τους υπόλοιπους, με τους δημοσιογράφους απλά να θίγουν το θέμα ως ερώτημα, αλλά να μην του επισημαίνουν πως η Μάντσεστερ Σίτι έγινε η πρώτη ομάδα μετά από πέντε χρόνια, που δεν άλλαξε ούτε στο ελάχιστο την αρχική της ενδεκάδα, κατά τη διάρκεια μίας αναμέτρησης.

Είχε να συμβεί από τον Οκτώβριο του 2018 και την αναμέτρηση απέναντι στη Γιουβέντους, από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και πλέον, η «γαλάζια» πλευρά του Μάντσεστερ έκανε κάτι ανάλογο, γεγονός που όμως δεν προκαλεί εντύπωση από τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο λόγος; Διότι είναι κάτι που κάνει πράξη τουλάχιστον μία φορά το χρόνο και πλέον, αποφασίζει να μην παρέμβει στο ματς για 3η φορά από το 2021 μέχρι σήμερα.

Η αρχή είχε γίνει σε ένα Γιουνάιτεντ – Σίτι στο «Ολντ Τράφορντ», όπου οι «πολίτες» είχαν ένα εύκολο απόγευμα. Ρωτήθηκε για αυτό μετά και επισήμανε πως δεν υπήρχε λόγος να κάνει αλλαγή, από τη στιγμή που το αποτέλεσμα είχε διαμορφωθεί από νωρίς…

Φτάνουμε στο 2022 και στα τέλη της περσινής σεζόν, όταν στην προ τελευταία αγωνιστική της Premier League, ο Καταλανός έκανε το ίδιο στο ματς με τη Γουέστ Χαμ. Έχανε 2-0 στο ημίχρονο, δεν άλλαξε τίποτα, η Σίτι ισοφάρισε και άφησε την ενδεκάδα του αναλλοίωτη για να πάρει το ματς! Αυτή την φορά δεν κέρδισε, αλλά η ιστορία εν συνεχεία είναι γνωστή, καθώς κατέκτησε το πρωτάθλημα με «μυθική» ανατροπή κόντρα στην Άστον Βίλα.

Πλέον, το οξύμωρο της υπόθεσης «τρίτωσε» με τον Πεπ να το ξανακάνει… Καμία αλλαγή κόντρα στη Λειψία και… ισοπαλία! Εκτός κλίματος φυσικά η απάντησή του «δεν θα κερδίζαμε με 5-0, το ξέραμε». Δεν προσπάθησε άλλωστε καν για αυτό. Απλώς συνέχισε την παράδοση που τον θέλει, μία φορά το χρόνο, σε ένα ματς, να μην κάνει ούτε μία αλλαγή!

Δημήτρης Μανάκος