Γουίγκαν: Με τον Κόλο Τουρέ ξέχασε να… κερδίζει, χωρίς αυτόν πιστεύει στη σωτηρία!

Την ανοδική της πορεία, επί ηγεσίας Σον Μαλόνι, επιβεβαίωσε η Γουίγκαν, μετά το 0-0 στο «DW Stadium», απέναντι στη Νόριτς των Γιαννούλη και Τζόλη, μένοντας αήττητη για τέταρτο σερί παιχνίδι! Κάτι ανάλογο, δεν είχε συμβεί ποτέ φυσικά με τον Κόλο Τουρέ, ο οποίος απολύθηκε σε λιγότερο από δύο μήνες.



Γουίγκαν: Με τον Κόλο Τουρέ ξέχασε να… κερδίζει, χωρίς αυτόν πιστεύει στη σωτηρία!

Αν πολλοί αναρωτιούνται ακόμη, πόσο και αν διαδραματίζει κομβικό ρόλο ο εκάστοτε προπονητής σε έναν σύλλογο, ας δουν λίγο την περίπτωση της Γουίγκαν με τον Κόλο Τουρέ και φυσικά τι έλαβε χώρα μετά την αποχώρησή του.

Το τελευταίο της παιχνίδι ήταν απέναντι στη Νόριτς, που επίσης έχει βελτιωθεί με την αλλαγή προπονητή και την έλευση του Ντέιβιντ Βάγκνερ. Η γηπεδούχος, ήταν σαφώς ανώτερη από τα «καναρίνια», με τα x-goals να είναι 0,92-0,35 υπέρ της, ενώ παράλληλα δέχθηκε μόλις μια τελική στην εστία. Ο Δημήτρης Γιαννούλης αγωνίστηκε βασικός, ενώ ο Χρήστος Τζόλης πέρασε ως αλλαγή στο 77’’, για την ομάδα του Γερμανού.

Πριν από τέσσερις αγωνιστικές, όταν και απολύθηκε ο Κόλο Τουρέ, η Γουίγκαν βρισκόταν σε αρκετά δυσμενή θέση. Ο Ιβοριανός προπονητής, σε εννέα παιχνίδια στον πάγκο της, δεν κατάφερε να την οδηγήσει σε καμία νίκη, δεχόμενος γκολ μάλιστα, σε όλες τις αναμετρήσεις! Η λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών, άφησε με παράπονα τον Τουρέ, ο οποίος θεώρησε, ότι δεν του δόθηκε ο χρόνος να δείξει τις ικανότητες του και ήταν πεπεισμένος ότι θα οδηγούσε τον σύλλογο στην σωτηρία.

Ο αντικαταστάτης του, Σον Μαλόνι, έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα γραφής ως στιγμής. Σε τέσσερα παιχνίδια υπό τις οδηγίες του, η Γουίγκαν μετράει μία νίκη και τρεις ισοπαλίες, έχοντας μάλιστα, μόλις ένα γκολ παθητικό. Πλέον, η ομάδα παρόλο που βρίσκεται ακόμα στην τελευταία θέση της βαθμολογίας σε τριπλή ισοβαθμία, απέχει μόλις δύο βαθμούς από την 21η Ρόδεραμ και τις θέσεις της παραμονής. Μένει να φανεί αν ο πρώην ποδοσφαιριστής της, ο οποίος πλέον εκτελεί χρέη προπονητή, θα μπορέσει να την κρατήσει στην Championship, πράγμα που δεδομένα δεν κατέστη εφικτό για τον Κόλο Τουρέ!

Ιάσονας Τσίλης