Η μαγεία της Premier League «μαζεμένη» στην 24η αγωνιστική! (vids)

Δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος σε αυτό το πρωτάθλημα. Δεν μπορείς ποτέ να γνωρίζεις τι μέλλει γενέσθαι στον μαγικό κόσμο της Premier League. Και αν κάποιος έχει διαφορετική άποψη, μπορεί απλά να δει τι έγινε στην 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Μία στροφή πραγματικό… δράμα!



Η μαγεία της Premier League «μαζεμένη» στην 24η αγωνιστική! (vids)

Γυρνάμε τον χρόνο πίσω και φτάνουμε στην 15η Φεβρουαρίου. Εκεί που η Άρσεναλ υποδεχόταν τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Έμιρεϊτς» και ήθελε μόνο τη νίκη προκειμένου να αυξήσει την διαφορά της από τους «πολίτες», να την φτάσει στους έξι βαθμούς και να έχει ένα ματς λιγότερο από το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Σε αντίθετη περίπτωση, οι «γαλάζιοι» θα έμπαιναν για τα καλά στην διεκδίκηση του τίτλου, καθώς θα ισοβαθμούσαν με τους «κανονιέρηδες» στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων και ένα παιχνίδι περισσότερο.

Τι συνέβη εν τέλει; Το έβδομο συνεχόμενο «διπλό» του Πεπ Γκουαρδιόλα στο Βόρειο Λονδίνο και μία ακόμη διαδοχική ήττα του Μικέλ Αρτέτα από τον… δάσκαλό του, με το τελικό 3-1 να επιβεβαιώνει πως διόλου τυχαίο δεν πρέπει να θεωρείται το γεγονός πως ο Ισπανός είναι ο μοναδικός προπονητής που ο coach της Άρσεναλ δεν έχει κερδίσει σε επίπεδο Premier League.

Η νίκη της Μάντσεστερ Σίτι έκανε άπαντες να θεωρήσουν πως οι πιθανότητες κατάκτησης τίτλου διαφοροποιήθηκαν σημαντικά πλέον, με αυτή να γίνεται το απόλυτο φαβορί για τον 5ο τίτλο της τελευταίας εξαετίας. Ήρθε όμως η 24η στροφή του πρωταθλήματος, για να αποδείξει πως κάθε εκτίμηση παύει να υφίσταται όταν συζητάμε για την Premier League.

Συγκλονιστική νίκη με ανατροπή εκτός Λονδίνου για την Άρσεναλ, για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, με αντίπαλο την Άστον Βίλα. Το 2-1 του πρώτου μέρους, έγινε 4-2 υπέρ των «κόκκινων» και η διαφορά αυξήθηκε πάλι στους τρεις από τη Σίτι, με ίδιο αριθμό αναμετρήσεων.

Μία ώρα μετά, ξεκινούσε την προσπάθειά της η Σίτι στο «Σίτι Γκράουντ» κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Προηγήθηκε, απώλεσε τεράστιες ευκαιρίες, όλα έδειχναν πως το αήττητο σερί των γηπεδούχων θα ολοκληρωνόταν από την πρωταθλήτρια, αλλά ο Κρις Γουντ είχε άλλη άποψη.

Ισοφάρισε, «πλήγωσε» τον Πεπ και με το τελικό 1-1, είναι σαν να μην παρακολουθήσαμε ποτέ το ντέρμπι των δύο πρωτοπόρων. Η διαφορά είναι ξανά στο +2 για την Άρσεναλ, με ένα παιχνίδι να της υπολείπεται και ένα ακόμη παιχνίδι απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι να εκκρεμεί.

Αυτό ήταν όμως; Σαφώς και όχι, μιας και οποιοδήποτε παιχνίδι της Premier League από την εν λόγω αγωνιστική «πιάσουμε», θα βρούμε έκπληξη. Το πρώτο «διπλό» της Σαουθάμπτον επί της Τσέλσι στον 21ο αιώνα, η μεγάλη νίκη της Φούλαμ στο «Άμεξ», με μία τελική προσπάθεια στον στόχο έναντι της Μπράιτον, ακόμη και το τρίποντο της Λίβερπουλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να γίνεται η πρώτη και η μοναδική στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, που θα επικρατήσει δις των «καρακαξών».

Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται φυσικά και το νικηφόρο αποτέλεσμα της Μπόρνμουθ στο «Μολινό» κόντρα στη Γουλβς, στην πρώτη της νίκη εντός του 2023, αλλά και η ισοπαλία της Μπρέντφορντ με την Κρίσταλ Πάλας, και ενώ οι «αετοί» βρέθηκαν μία «ανάσα» από το τρίποντο στο «Κομιούνιτι». 

Φυσιολογικά αποτελέσματα είχαμε; Ναι, στο φινάλε της αγωνιστικής, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να επικρατεί της Λέστερ με 3-0 και η Τότεναμ με ένα γκολ λιγότερο της Γουέστ Χαμ στο ντέρμπι του Λονδίνου.

Αν κάποιος αναζητά λογική σε όλα αυτά, τότε παρακολουθεί λάθος πρωτάθλημα. Αν κάποιος δεν μπορεί να εκλογικεύσει το «διπλό» της Άρσεναλ, την ισοπαλία της Σίτι με τη Νότιγχαμ, το γιατί δεν καταλογίστηκε ως πέναλτι το χέρι του Κέρερ και τα αδιανόητα ρεκόρ του Μάρκους Ράσφορντ, τότε δεδομένα θα είναι από αυτούς που έχουν καταλήξει στο ποιος θα κατακτήσει τον τίτλο. Ακόμη και αν αυτό φέτος, μαθευτεί ξανά στην τελευταία αγωνιστική…

Δημήτρης Μανάκος