Γουόρντ – Πρόους ή Μέσι για εκτέλεση φάουλ στο 90’; (vids)

Αμφότεροι το κάνουν συχνά – πυκνά να φαίνεται σαν πέναλτι. Ειδικά ο Άγγλος αρχηγός της Σαουθάμπτον το τελευταίο διάστημα το έχει… παρακάνει. Και κάπου εδώ, μετά από αυτό που έγινε στο Παρίσι την Κυριακή, προκύπτει ένα μεγάλο δίλημμα. Γουόρντ – Πρόους ή Μέσι για εκτέλεση φάουλ στο τελευταίο λεπτό και με το σκορ στην ισοπαλία;  



Γουόρντ – Πρόους ή Μέσι για εκτέλεση φάουλ στο 90’; (vids)

Ο Λίο, έχοντας δει τον Μπαπέ να σκοράρει δις και τον Νεϊμάρ να βρίσκει επίσης δίχτυα, αλλά ν’ αποχωρεί με δάκρυα και με φορείο μετά από άσχημο τραυματισμό, έπρεπε να κάνει κάτι για να βάλει κι εκείνος ένα λιθαράκι στην προσπάθεια της Παρί.

Με το σκορ στο 3-3 στο «Παρκ ντε Πρενς», το μεσημέρι της Κυριακής, η Λιλ τον είδε να στήνει τη μπάλα κοντά στη μεγάλη περιοχή, στο 90’ + 5’. Ό,τι χειρότερο. Γιατί πέρα από σωστό στήσιμο του τείχους και προετοιμασία για τα καλύτερα αντανακλαστικά από τον γκολκίπερ, χρειάζονται και … προσευχές. Αλλά αυτές ήταν με το μέρος της Παρί, αφού ο Μέσι σκόραρε και στην δύσκολη γωνία της εστίας για το τελικό 4-3.

Μερικές ώρες νωρίτερα, το απόγευμα του Σαββάτου, πάλι στις καθυστερήσεις, αλλά του πρώτου ημιχρόνου αυτή τη φορά, στο Λονδίνο, ένας άλλος ποδοσφαιριστής που έχει τις στατικές φάσεις … βούτυρο στο ψωμί του, έκανε τη διαφορά. Κυνηγώντας και έχοντας όλες τις πιθανότητες με το μέρος του για να ξεπεράσει τον Ντέιβιντ Μπέκαμ στα γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Τζέιμς Γουόρντ – Πρόους χάρισε στην ουραγό Σαουθάμπτον, τη νίκη (1-0) κόντρα στην Τσέλσι.

Και κάπως έτσι προκύπτει μια σκέψη που αποτελεί μεγάλο δίλημμα. Κερδίζει η ομάδα σου καλό φάουλ έξω από την περιοχή. Ποιον από τους δύο θα ήθελες να δεις  να παίρνει την εκτέλεση; Τον αρχηγό των «αγίων», ή τον Αργεντινό, Παγκόσμιο Κυπελλούχο;