Προλαβαίνει το Champions League; Αυτή η Λίβερπουλ… ναι!

Εξαιρετική εμφάνιση, που θύμισε κάτι από… πέρυσι, πραγματοποίησε η Λίβερπουλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», η οποία επικράτησε με 2-0 της Νιούκαστλ, την κέρδισε για δεύτερη φορά φέτος και μείωσε τη διαφορά στους έξι βαθμούς από την τετράδα, έχοντας μάλιστα και ένα ματς λιγότερο!



Προλαβαίνει το Champions League; Αυτή η Λίβερπουλ… ναι!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φρόντισε να αποδείξει ο Γιούργκεν Κλοπ πως η ομάδα του δεν έχει παραδώσει τα «όπλα» στο κυνήγι της τετράδας, με φόντο το επόμενο Champions League, με τη Λίβερπουλ να περνά… αέρα και πιο εύκολα από ό,τι αναδεικνύει το τελικό σκορ από το Σεντ Τζέιμς Παρκ.

Όλα μάλιστα ήταν θέμα… 20αλέπτου, καθώς πριν από τη συμπλήρωση μισής ώρας, οι «κόκκινοι» επικρατούσαν με 2-0, αγωνιζόμενοι παράλληλα και με παίκτη παραπάνω. Οι βάσεις τέθηκαν από το 10ο κιόλας λεπτό, όταν ο Νούνιες ολοκλήρωσε ιδανικά τη μεταβίβαση του Αλεξάντερ Άρνολντ και άνοιξε το σκορ, με το πρώτο του γκολ στην Premier League εντός του 2023.

Ακολούθησε το 2-0 με χαρακτηριστική ευκολία από τον Κόντι Χάκπο, από κοντά, ύστερα από ασίστ του Μοχάμεντ Σαλάχ και το πράγμα απλοποιήθηκε στο 22’, όταν ο Πόουπ έπιασε την μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής και οδηγήθηκε ευθύς αμέσως εκτός αγωνιστικού χώρου.

Όλα έδειχναν πως η Λίβερπουλ θα σκοράρει και άλλα γκολ στο δεύτερο μέρος, όμως οι «καρακάξες» απέδειξαν και με αριθμητικό μειονέκτημα, πόσο ανταγωνιστικές είναι και πόσο πολύ έχουν βελτιωθεί.

Απείλησαν στο 52’ με τον Σεντ Μαξιμέν, η Λίβερπουλ έφτασε μία ανάσα πέντε λεπτά μετά, στο 3-0, αλλά ο Ντουμπράβκα απέκρουσε το σουτ του Νούνιες, ενώ ο εξτρέμ της Νιούκαστλ είχε την στιγμή του στο 61’ εκ νέου, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Ο χρόνος περνούσε και η Λίβερπουλ φάνηκε να «στερεύει» από επιθετικές ιδέες, με τον Σαλάχ να αναζητά ένα γκολ δίχως να το βρίσκει, τον Ζότα να χάνει τρεις σπουδαίες ευκαιρίες, και τον Γουίλσον να μην κερδίζει τον εντυπωσιακό Άλισον σε τετ-α-τετ στο 82’. Τι μάθαμε όμως από το τελικό 2-0; Πως η Λίβερπουλ είναι στους… έξι μόνο από την τετράδα, πως η Νιούκαστλ ηττάται και εντός έδρας και πως ο Γιούργκεν Κλοπ γίνεται ο πρώτος προπονητής φέτος – και ο μοναδικός – που την κερδίζει μέσα – έξω!

Δημήτρης Μανάκος