Νίκες όπως αυτή που έκανε η Σίτι στο «Έμιρεϊτς», έδωσαν τίτλο στο παρελθόν!

Ανατροπή, αναρρίχηση στην κορυφή και αβαντάζ στην ισοβαθμία. Η Σίτι κατάφερε όχι μόνο να ψαλιδίσει την διαφορά, αλλά και να βάλει την ¶ρσεναλ από κάτω, πράγμα που όταν συνέβη με συγκεκριμένες συνθήκες ξανά στο παρελθόν με άλλα ζευγάρια ομάδων, ο τίτλος πήγε σΆ εκείνη που έκανε την προσπέραση!  



Νίκες όπως αυτή που έκανε η Σίτι στο «Έμιρεϊτς», έδωσαν τίτλο στο παρελθόν!

Οι «πολίτες» μπορεί να ολοκλήρωσαν το παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης με μέσο όρο κατοχής της μπάλας μικρότερο απΆ οποιαδήποτε άλλη αναμέτρηση οποιασδήποτε άλλης ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα στα χρονικά της προπονητικής του καριέρας, όμως πέτυχαν τον στόχο τους.

Τα γκολ των Ντε Μπρόινε, Χάαλαντ και Γκρίλις έδωσαν το «τρίποντο» και κάπως έτσι το κλαμπ του Μάντσεστερ έκανε την ανατροπή στην κορυφή.

Στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις, ο τίτλος πήγε στην ομάδα που κατάφερε να προσπεράσει στην 1η θέση! Όταν το ντέρμπι του ρετιρέ ανάμεσα στον πρωτοπόρο και τον 2ο της βαθμολογίας έγινε τουλάχιστον κοντά στα μισά της σεζόν, τότε ο νικητής έφτασε στην πηγή και ήπιε το γάργαρο νερό του θριάμβου.

Αυτό έγινε στο Μαν. Γιουνάιτεντ - Τσέλσι, τον Απρίλη του 2010 με τους «μπλε» να μην κοιτάζουν πίσω τους και να φτάνουν στην κατάκτηση του τίτλου, όπως επίσης έγινε και στο Σίτι – Γιουνάιτεντ του 2012 με την κεφαλιά του Βινσέν Κομπανί, τότε…

 

 

Κώστας Ζάλιαρης