Η Σίτι έκανε την ανατροπή στην κορυφή! (vids)

Η Μάντσεστερ Σίτι ξανά στην κορυφή! Παλιά της τέχνη κόσκινο! Ανέτρεψε την μεγάλη απόσταση που είχε διαμορφωθεί και κατάφερε να φύγει από το Λονδίνο με το 3-1 επί της Άρσεναλ στο ντέρμπι κορυφής στο «Έμιρεϊτς», ξεπερνώντας τους «κανονιέρηδες» έστω και στην ισοβαθμία! Ντε Μπρόινε, Γκρίλις και Χάαλαντ τα γκολ των «πολιτών», είχε ισοφαρίσει ο Σάκα. Άγχος και λάθη «πλήγωσαν» την ομάδα του Αρτέτα στο δεύτερο ημίχρονο.  



Η Σίτι έκανε την ανατροπή στην κορυφή! (vids)

Η Άρσεναλ δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να κάνει «δώρο» στη Σίτι την κορυφή της βαθμολογίας. Όπως επίσης θα ήθελε πολύ ν' αποφύγει τα «δώρα» από την άμυνά της προς τους τρομερούς ποδοσφαιριστές του Πεπ Γκουαρδιόλα. Απέτυχε...Ή σε αντίθετη περίπτωση, πέτυχε η ομάδα του Μάντσεστερ που γνωρίζει πολύ καλά να ορμά σαν λαγωνικό όταν μπορεί να «μυριστεί» το ρετιρέ. 

Σε μια... συνάντηση κορυφής με εξαιρετικό ρυθμό στο πρώτο μέρος και με γρήγορη μετακίνηση της μπάλας, η ομάδα του Πεπ στο 16' είδε τον Χάαλαντ από το δεύτερο δοκάρι και με τον Τομιγιάσου να έχει χάσει τον Νορβηγό, να μην κάνει τελική και τη μπάλα να φεύγει παράλληλα με την εστία του Ράμσντεϊλ...

Η απάντηση από πλευράς Λονδρέζων που έδειχναν ν' ανταποκρίνονται στην κατάσταση που διαμορφωνόταν, ήταν μια κεφαλιά του ολομόναχου Ενκέτια στο 22', με τον Άγγλο να μην κάνει την επαφή όπως θα την ήθελε, αφού περισσότερο χτύπησε την μπάλα με τον ώμο... Η Σίτι θα έφτανε στο γκολ από το πουθενά, με τον Τομιγιάσου να κάνει κάκιστο γύρισμα προς τον Ράμσντεϊλ στο 24ο λεπτό και τον Ντε Μπρόινε με μονοκόματο σουτ στην κίνηση να σκοράρει με λόμπα για το 1-0.

Φαίνεται πως η κίνηση του Όντεγκααρντ να δείξει στον συμπαίκτη του να συνεχίσει να παίζει με ψηλά το κεφάλι αντί ν' απογοητευτεί, ήταν αυτό ακριβώς που ήθελε και επρόκειτο να εφαρμόσει η Άρσεναλ. Η αντίδρασή της ήταν τρομερή, πείσμωσε, βγήκε στην επίθεση για να ψάξει την απάντηση και την βρήκε στο 40'΄. Ο Έντερσον απρόσεκτα γκρέμισε τον Ενκέτια που από αριστερά κατάφερε να πλασάρει, ο Άκε έδιωξε προτού η μπάλα περάσει την τελική γραμμή, όμως ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα, απ' όπου ο Σάκα κατάφερε να γράψει το 1-1!

Οι «πολίτες» στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Ρόδρι με τη βοήθεια κόντρας και στον Άκε και οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με το ισόπαλο σκορ, έχοντας ικανοποιήσει απόλυτα τις προσδοκίες που υπήρχαν πριν από την έναρξη της αναμέτρησης.

Το σύνολο του Πεπ προσπάθησε να ελέγξει περισσότερο την κατάσταση με την έναρξη του δευτέρου μέρους, παρά την παρουσία του Ζορζίνιο στα χαφ για τους «κανονιέρηδες», με τον Ιταλό να είναι θετικός έχοντας βρεθεί στην 11αδα.

Στο 57ο λεπτό ο Γκάμπριελ έχασε κατά κράτος τον Χάαλαντ και τον γκρέμισε εντός περιοχής, όμως, η απόφαση για πέναλτι αναιρέθηκε από τη στιγμή που ο Viking ήταν εκτεθειμένος όταν έγινε η μπαλιά προς εκείνον για να κάνει το ... pivot και να τρέξει στον χώρο. Ο Γκουαρδιόλα στο 60ο λεπτό έβαλε τον Ακάντζι στη θέση του Μαχρέζ για να σχηματιστεί 4άδα στην άμυνα και η Σίτι έβαλε ένταση στο παιχνίδι της, με τους «κανονιέρηδες» να μην καταφέρνουν να κρατήσουν την κατοχή όσο θα ήθελαν και ίσως όσο θα έπρεπε. Και επιπλέον, τα λάθη συνεχίζονταν σε επικίνδυνα σημεία που έπρεπε να διατηρούν σε εγρήγορση τον Ράμσντεϊλ.

Ο τελευταίος τελικά θα μάζευε ξανά την μπάλα από τα δίχτυα του. Στο 72' ο Γκρίλις με χαμηλό πλασέ σκόραρε έπειτα από φάση που οι Χάαλαντ και Γκουντογκάν συνεργάστηκαν άψογα, ώστε να γίνει το 2-1 για το κλαμπ του Μάντσεστερ. Η ακριβότερη μεταγραφή της Σίτι ξέσπασε κατά τον πανηγυρισμό και έδειξε πόσο το είχε ανάγκη, αλλά και πόση σημασία μπορεί να έχει αυτό το γκολ για την διεκδίκηση του τίτλου. Ο Γκάμπριελ είχε κάνει το λάθος – ακόμα ένα στο ματς – στη φάση απ' όπου η Σίτι προηγήθηκε για δεύτερη φορά στο ντέρμπι. Ο Αρτέτα έβγαλε τον κακό Μαρτινέλι για να στηριχθεί στον Τροσάρ επιθετικά μήπως και βρεθεί νέα απάντηση στο σκορ, όμως, στο 82' ο Χάαλαντ είπε το Game Over με δεξί πλασέ από γύρισμα του Ντε Μπρόινε για το τελικό 3-1 στην πρωτεύουσα. 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης