Η μοναδική βραδιά που ο Πεπ ηττήθηκε στο «Έμιρεϊτς» και με ανατροπή! (vid)

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα γνωρίζει πως είναι αήττητος ως κόουτς της Σίτι στο «Έμιρεϊτς», όμως, όταν βρισκόταν στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, είχε δει τους «κανονιέρηδες» να παίρνουν τεράστια νίκη και μάλιστα με ανατροπή στο Τσάμπιονς Λιγκ, πίσω στον Φλεβάρη του 2011!  



Η μοναδική βραδιά που ο Πεπ ηττήθηκε στο «Έμιρεϊτς» και με ανατροπή! (vid)

Ο Καταλανός κόουτς θυμάται πολύ καλά εκείνη την ήττα κα την υπενθύμισε προς τους εκπροσώπους του Τύπου παραμονές του αποψινού ντέρμπι κορυφής στο Λονδίνο.

Από τη μέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των «πολιτών» δεν έχει φύγει ποτέ από το «Έμιρεϊτς» με σκυμμένο το κεφάλι και με αρνητικό αποτέλεσμα, όμως, εκείνο που είχε βιώσει πριν από 12 χρόνια, δεν το έχει ξεχάσει.

Τότε, σε διάστημα πέντε λεπτών κοντά στο φινάλε της αναμέτρησης, έγινε το απόλυτο come-back από τους γηπεδούχους, με τα εκπληκτικά τέρματα των Φαν Πέρσι (78’) και Αρσάβιν (83’). Οι «μπλαουγκράνα» είχαν προηγηθεί με τον Νταβίντ Βίγια από το 26’, έφτιαξαν φάσες που θα μπορούσαν να έχουν τελειώσει το παιχνίδι, όμως, εκείνη η βραδιά επρόκειτο να είναι μαγική, όπως την χαρακτήρισε μετά το παιχνίδι ο Αρσέν Βενγκέρ.

Ένα τρομερό σουτ του Φαν Πέρσι που ίσως ακόμα ν’ απορεί ο Βίκτορ Βαλντές για τον τρόπο που η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του και μια εκπληκτική αντεπίθεση με τον Αρσάβιν στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή, έγραψαν το 2-1 για την Άρσεναλ.

Στην ρεβάνς για τη φάση των «16» εκείνης της χρονιάς, οι Καταλανοί έφτασαν στο 3-1 και πήραν την πρόκριση, στη διαδρομή τους προς τον τελικό του «Γουέμπλεϊ» και την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου με το 3-1 κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης