Ο Κράουτς σκοράρει και η αήττητη Τότεναμ από τη Μίλαν, φεύγει με το «διπλό» από την Ιταλία! (vid)

Πέρασαν 12 χρόνια από την πολύ μεγάλη νίκη της Τότεναμ στο «Σαν Σίρο» και την πρόκριση επί της Μίλαν μετά τη «λευκή» ισοπαλία στη ρεβάνς, χάρη στο γκολ του Πίτερ Κράουτς!



Ο Κράουτς σκοράρει και η αήττητη Τότεναμ από τη Μίλαν, φεύγει με το «διπλό» από την Ιταλία! (vid)

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, καμία από τις δύο δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Η Μίλαν επέστρεψε αισίως στις νίκες, χάρη σε γκολ του Ολιβιέ Ζιρού, έπειτα από συνεχόμενες ήττες και τρία ματς δίχως τρίποντο υπέρ της, ενώ η Τότεναμ έχασε από τη Λέστερ με 4-1 στο «Κινγκ Πάουερ», γεγονός που κατέστησε… ανούσια την εντός έδρας επικράτησή της επί της Μάντσεστερ Σίτι.

Πλέον, είναι η 5η φορά που θα τεθούν αντιμέτωπες στην Ευρώπη, με τους Λονδρέζους να μην έχουν ηττηθεί ποτέ από τους Ιταλούς, στις τέσσερις προηγούμενες περιπτώσεις. Ποιο είναι όμως το παιχνίδι που ξεχωρίζουμε από τα προαναφερθέντα;

Το τελευταίο που έλαβε χώρα μεταξύ τους στο «Σαν Σίρο», με τη Μίλαν να υποδέχεται την Τότεναμ, τους γηπεδούχους να έχουν αρνητική εικόνα και τον Πίτερ Κράουτς να είναι ο βασικός λόγος που η ομάδα του πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Διότι στο 80ο λεπτό εκείνης της συνάντησης, τον Φεβρουάριο του 2011, διαμόρφωσε το τελικό 1-0 για την Τότεναμ, η οποία κράτησε το «μηδέν» στην έδρα της - «λευκή» ισοπαλία στο White Hart Lane και συνέχισε στα «αστέρια».

Έμελλε εν τέλει να αποκλειστεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην επόμενη φάση, με 5-0 συνολικό σκορ, αλλά ουδείς θα λησμονήσει τον Πίτερ Κράουτς. Διότι ένα από τα 9 γκολ που σημείωσε με τους «spurs» στο Champions League, ήρθε απέναντι στην ομάδα που εν έτει 2023, εμφανίστηκε μετά από 12 χρόνια στον δρόμο τους!

Δημήτρης Μανάκος