Στην «αναγέννηση» της Λίβερπουλ, το ντέρμπι της πόλης βάφτηκε κόκκινο! (vids)

Η πρώτη νίκη εντός του νέου ημερολογιακού έτους έμελλε να έρθει στο ντέρμπι της πόλης για την Λίβερπουλ. Εξαιρετική εμφάνιση, πειστική επικράτηση και «έσπασε» το αρνητικό σερί του 2023 για το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ. Απίθανη εξέλιξη στο γκολ του «ρέκορντμαν» Σαλάχ, πρώτο τέρμα για τον Κόντι Χάκπο με την κόκκινη φανέλα!



Στην «αναγέννηση» της Λίβερπουλ, το ντέρμπι της πόλης βάφτηκε κόκκινο! (vids)

Αναζητούσε εδώ και καιρό μία καλή εμφάνιση η Λίβερπουλ και εν τέλει έμελλε αυτή να προκύψει σε ένα ματς που είναι ιδιαίτερο για ολόκληρο τον οργανισμό. Στο ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ απέναντι στην Έβερτον, με το «Άνφιλντ» να είναι… καμίνι και το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ να κυριαρχεί στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης.

Πώς όμως φτάσαμε στο τελικό 2-0; Η αλήθεια είναι πως μέχρι να λάβει χώρα η φάση του… ματς και μία από αυτές της χρονιάς, όταν μας ρωτάνε τι είναι η Premier League, δεν είχαμε ευκαιρίες.

Ελάχιστες καλές στιγμές, πολύ κατοχή μπάλας, καμία ουσία και αρκετές μονομαχίες. Όλα αυτά μέχρι και το 36ο λεπτό, όταν δηλαδή ο ΜακΝίλ ανέλαβε να εκτελέσει ένα κόρνερ για τα «ζαχαρωτά». Ο Ταρκόφσκι πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πήγε στο δοκάρι και στην αντεπίθεση, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μοχάμεντ Σαλάχ που έφτασε τα 100 γκολ στο «Άνφιλντ».

Έξοχη μετάβαση του παιχνιδιού, κακή τοποθέτηση του Πίκφορντ και γκολ από τον Αιγύπτιο, για να στείλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ στα αποδυτήρια.

Προτού προλάβει να συνειδητοποιήσει η Έβερτον τι συνέβη, δέχθηκε και δεύτερο τέρμα. Αυτή την φορά, ήρθε η σειρά του Κόντι Χάκπο να μπει για πρώτη φορά στον πίνακα των σκόρερ, μετουσιώνοντας σε ασίστ την έξοχη μεταβίβαση του Αλεξάντερ Άρνολντ στο 48ο λεπτό.

Από εκεί και πέρα, η υπόθεση νίκη απλοποιήθηκε, το 2-0 παρέμεινε μέχρι τέλους, αλλά είχαμε αρκετές καλές στιγμές. Ο Ντέιβις απείλησε για τους φιλοξενούμενους στο 79’, αλλά αστόχησε με το κεφάλι από πλεονεκτική θέση, ο Ταρκόφσκι πρόλαβε τον Σαλάχ στο 81’, ενώ άξιες αναφορές ήταν οι επιστροφές στην αγωνιστική δράση των Ζότα (για πρώτη φορά μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο) και Φιρμίνο (από τον Νοέμβριο).

Μεγάλη νίκη για τους «κόκκινους», που επικράτησαν στο «Άνφιλντ» της «μισητής» αντιπάλου τους και η πόλη είναι… κόκκινη, στο πρώτο τρίποντο της Λίβερπουλ εντός του 2023.

Δημήτρης Μανάκος