Η ανατροπή έμεινε μισή για τη Γιουνάιτεντ κόντρα στη «γενναία» Λιντς! (vids)

Έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε απέναντι στη Λιντς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία δεν κατάφερε όμως να γυρίσει «τούμπα» το ματς. Έμεινε πίσω στο σκορ με 2-0, βρέθηκε κοντά στην πρώτη ήττα στην ιστορία της στην Premier League από τα «παγώνια», αλλά ισοφάρισε σε 2-2. Μία «ανάσα» από το να κερδίσει, αλλά η κλεψύδρα άδειασε και οι «κόκκινοι διάβολοι» έμειναν στου δρόμου τα… μισά!



Η ανατροπή έμεινε μισή για τη Γιουνάιτεντ κόντρα στη «γενναία» Λιντς! (vids)

Μπορεί η Λιντς να κλήθηκε να αγωνιστεί στο «Ολντ Τράφορντ», δίχως καν να έχει προπονητή στον πάγκο της, μετά την απόλυση του Τζέσι Μαρτς, και με τρεις υπηρεσιακούς να την καθοδηγούν, όμως αυτό δεν αναίρεσε ποτέ το γεγονός πως είναι γενναία.

Το απέδειξε άλλωστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δίνοντας ό,τι είχε και δεν είχε απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παρά το γεγονός πως το τελικό 2-2, ενδέχεται να μην την αφήνει πλήρως ικανοποιημένη, αναλογικά με την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Προηγήθηκε άλλωστε στο 1ο λεπτό της συνάντησης, σημειώνοντας το πιο γρήγορο γκολ της ιστορίας της στο εν λόγω γήπεδο. Ο Νιόντο έκανε με ωραίο σουτ το 1-0 και παρότι ο Στράουκ αντικαταστάθηκε αναγκαστικά και οι «κόκκινοι διάβολοι» απείλησαν πολύ με τον Γκαρνάτσο και τον Σάμπιτζερ, αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Με την έναρξη της επανάληψης, η ιστορία επαναλήφθηκε, με τον σκόρερ να είναι διαφορετικός. Ο Σάμερβιλ, με τη βοήθεια του Βαράν, έκανε το 2-0 στο 48’ και όλα έδειχναν πως οι φιλοξενούμενοι είναι κοντά στο πρώτο «διπλό» της ιστορίας τους στο «Ολντ Τράφορντ».

Κάπου εκεί όμως, η Γιουνάιτεντ αφυπνίστηκε. Ο Μάρκους Ράσφορντ έδωσε το σύνθημα στο 62ο λεπτό, για να έρθει ο Τζέιντον Σάντσο με τη συμπλήρωση 70 λεπτών και να σημειώσει το πρώτο του γκολ, μετά τον πολύμηνο τραυματισμό του.

Ακολούθησε μεγάλη πίεση των γηπεδούχων, με κορυφαία στιγμή αυτή του Μπρούνο Φερνάντες στο 81’ (κορυφαίος σκόρερ στο ζευγάρωμά τους στην Premier League με γκολ), ενώ κοντά στην ολική ανατροπή βρέθηκε και ο Φρεντ, που αστόχησε στο 89’.

Κάπως έτσι, η πρώτη ισοπαλία τους με γηπεδούχο τη Γιουνάιτεντ, έπειτα από τη σεζόν των… Invincibles είναι γεγονός, με τη Λιντς να παίρνει βαθμός εκτός έδρας σε επίπεδο πρωταθλήματος, για πρώτη φορά εντός του 2023!

Δημήτρης Μανάκος