Η ιστορία έγραψε πως ο «κόκκινος» ΛεΜπρόν, έγινε ο κορυφαίος σκόρερ του NBA σε regular season!

38.390. Αυτός είναι ο αριθμός. Αυτοί είναι οι πόντοι του. Ο «βασιλιάς» κάθισε επιτέλους στον θρόνο του. Εκεί όπου πολλοί μπορεί να μην θέλουν να τον βλέπουν, αλλά που θα πρέπει να του αναγνωρίσουν την υπεροχή. Και την… βασιλεία. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο μικρομέτοχος και αρκετά ένθερμος υποστηρικτής της Λίβερπουλ, έγραψε την απόλυτη ιστορία στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου.  



Η ιστορία έγραψε πως ο «κόκκινος» ΛεΜπρόν, έγινε ο κορυφαίος σκόρερ του NBA σε regular season!

Τετράκις Πρωταθλητής. Τετράκις MVP των τελικών. 19 φορές All-Star. 3 φορές All-Star MVP. 18 φορές στην κορυφαία ομάδα του NBA. 4ος στη λίστα των assists. 1ος στους πόντους. 1ος!

Στο παιχνίδι με τους Θάντερ, συνέβη το πιο… Λέικερ, πράγμα. Οι «λιμνάνθρωποι» ηττήθηκαν, αλλά ο ΛεΜπρόν κατάφερε να πετύχει 38 πόντους για να ξεπεράσει το ρεκόρ του Καρίμ Αμπντούλ – Τζαμπάρ και με τους 38.390 πόντους έγινε ο απόλυτος σκόρερ όλων των εποχών σε regular season στα χρονικά της πιο λαμπερής μπασκετικής Λίγκας.

Ακόμα κι αν οι υπόλοιποι συμπαίκτες του δεν κατάφεραν να τον στηρίξουν για να γιορτάσει το απίστευτο κατόρθωμα με θετικό αποτέλεσμα, ο «βασιλιάς» ξέρει πως πλέον απολαμβάνει την άνεση του θρόνου που του αξίζει και του αρμόζει. «Πλέον, θα επιλέγω τον εαυτό μου» είπε όταν ρωτήθηκε για τον δικό του κορυφαίο στην ιστορία. Και δεν έχει άδικο. Και έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει πως είναι εκείνος.

Και η Λίβερπουλ έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται χαρά και υπερηφάνεια που ο ΛεΜπρόν είναι μικρομέτοχος και την στηρίζει, ακόμα κι αν το κάνει από μεγάλη απόσταση. Κατά καιρούς παρουσιάζεται με ρουχισμό ή και παπούτσια με το όνομα των «κόκκινων» για να δηλώσει τη στήριξή του και τώρα το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ έχει άλλον έναν λόγο να συνεχίσει να εκφράζει κάτι… διαφορετικό απ’ όλους τους υπόλοιπους.

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης