Γουίγκαν: Απέλυσε τον Κόλο Τουρέ και κράτησε το «μηδέν», πρώτη φορά μετά την 1η Οκτωβρίου!

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο εξελίχθηκε η θητεία του Κόλο Τουρέ στη Γουίγκαν, με τον πρώην ποδοσφαιριστή της Άρσεναλ και νυν προπονητή να απολύεται έπειτα από εννέα αναμετρήσεις. Ζήτησε χρόνο, δεν τον είχε, αλλά στο πρώτο ματς μετά την φυγή του, η ομάδα του διατήρησε το «μηδέν», για πρώτη φορά μετά την 1η Οκτωβρίου!   



Γουίγκαν: Απέλυσε τον Κόλο Τουρέ και κράτησε το «μηδέν», πρώτη φορά μετά την 1η Οκτωβρίου!

Συμβαίνουν και αυτά… Κανείς δεν θα πει πως είναι ευχάριστο, αλλά μπορεί να γίνει, με τον Κόλο Τουρέ να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία μίας ομάδας για πρώτη φορά στην καριέρα του, αλλά να μην καταφέρνει να ανταπεξέλθει σε καμία περίπτωση στις προσδοκίες που είχε ο σύλλογος.

Παρέμεινε στο «τιμόνι» της Γουίγκαν για εννέα αναμετρήσεις, την παρέλαβε τελευταία και την άφησε στην ίδια θέση της 2ης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου και με τρεις βαθμούς από τους 27 διαθέσιμους, η διοίκηση του συλλόγου πήρε την απόφαση να τον απομακρύνει.

 

Ο Κόλο Τουρέ ζήτησε χρόνο από τη Γουίγκαν, δεν τον είχε και άπαντες περίμεναν τι μέλλει γενέσθαι στο πρώτο ματς δίχως αυτόν στον πάγκο. Μία δύσκολη εκτός έδρας συνάντηση απέναντι στη Μπλάκμπερν, με τη φιλοξενούμενη να διατηρεί εν τέλει ανέπαφη την εστία της για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο εν λόγω γήπεδο.

 

Επί της ουσίας όμως, το clean sheet δεν είναι κάτι απλό για τη Γουίγκαν φέτος. Από την 1η Οκτωβρίου είχε να συμβεί, στην εξόρμησή της στην έδρα της Ρόδεραμ και στην επικράτησή της με 2-0.

Έμελλε να γίνει μετά την απόλυση του Κόλο Τουρέ. Και μένει να δούμε αν η πρώην ομάδα της Premier League, θα καταφέρει δίχως τον «θρύλο» της κατηγορίας, να σώσει την παρτίδα και να διατηρήσει τη θέση της στην Championship…

Δημήτρης Μανάκος