Η αγωνιστική που… δεν έγινε: Το βασικότερο συμπέρασμα της 22ης στροφής, με κερδισμένη τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Συνηθίζουμε μετά από κάθε αγωνιστική της Premier League να κρατάμε και να αναλύουμε τα βασικότερα συμπεράσματα που προέκυψαν. Η 22η στροφή του πρωταθλήματος όμως, ήταν ιδιαίτερη! Η Άρσεναλ ηττήθηκε από την Έβερτον, η Μάντσεστερ Σίτι έχασε από την Τότεναμ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η μοναδική ομάδα του Big 6 (μαζί με τους Spurs), που κέρδισε!



Η αγωνιστική που… δεν έγινε: Το βασικότερο συμπέρασμα της 22ης στροφής, με κερδισμένη τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Αν κάποιος μας έλεγε πριν το ξεκίνημα της 22ης αγωνιστικής της Premier League πως θα λάβει χώρα ό,τι εν τέλει είδαμε να γίνεται πράξη μπροστά στα μάτια μας, δεν θα τον πιστεύαμε. Είναι δεδομένο.

Αν μας έλεγε πως η Άρσεναλ θα ηττηθεί από την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ», στο ντεμπούτο του Σον Ντάις, πως η Μάντσεστερ Σίτι θα χάσει ξανά από την Τότεναμ και δεν θα σκοράρει στο Βόρειο Λονδίνο για 5η σερί φορά, πως η Λίβερπουλ θα νιώθει τυχερή που δέχθηκε μόνο τρία γκολ από τη Γουλβς, πως η Τσέλσι δεν θα επικρατήσει της Φούλαμ στο ντεμπούτο του Έντσο Φερνάντες και πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι η μοναδική χαρούμενη του Σαββατοκύριακου, θα τον βγάζαμε τρελό.

Ακριβώς αυτό συνέβη όμως και προσθέστε στην εξίσωση πως και η Νιούκαστλ, που τα δίνει όλα για να βρεθεί στο τέλος στην 4η θέση του πρωταθλήματος, ώστε να παίξει στο Champions League, έμεινε στο 1-1 με τη Γουέστ Χαμ!

Ναι, οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι οι κερδισμένοι της αγωνιστικής, αλλά ουδείς μπορεί να πει κάτι λιγότερο και για την Άρσεναλ. Υπέστη ήττα από την ουραγό της βαθμολογίας, δίχως να έχει καλό αγωνιστικό πρόσωπο, αλλά η διαφορά δεν μειώθηκε. Έμεινε στους 5 βαθμούς με ένα ματς λιγότερο! Το καλύτερο δυνατό σενάριο δηλαδή για την αγωνιστική που παρήλθε για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα.

Μοιάζει με εβδομάδα που δεν άλλαξε τίποτα, πέρα από την εδραίωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην πρώτη τριάδα και τη νίκη της Τότεναμ επί των «πολιτών», συνεχίζοντας την παράδοση του «Hotspur Stadium».

Κατά τα άλλα, όλα είναι ίδια! Η Μπράιτον συνεχίζει εντυπωσιακά, η Μπρέντφορντ πείθει, η Γουέστ Χαμ ανεβαίνει, η Μπόρνμουθ δεν κερδίζει και η Λέστερ μοιάζει να έχει σφυγμό. Κλασσική Κυριακή, που πέρασε σαν να μην ήρθε… ποτέ!

Δημήτρης Μανάκος