Tottehnam Hotspur Stadium: Η έδρα που (θα) σταματά πάντα τη Μάντσεστερ Σίτι!

Είναι δεδομένο πλέον. Η Μάντσεστερ Σίτι «μπλοκάρει» όταν αντιμετωπίζει την Τότεναμ στο Βόρειο Λονδίνο. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ηττήθηκε και πάλι από την ομάδα του Αντόνιο Κόντε, δίχως καν να σκοράρει, συμπληρώνοντας 450 αγωνιστικά λεπτά χωρίς να έχει πανηγυρίσει στην εν λόγω έδρα. Και όλα αυτά, ενώ η Άρσεναλ είχε χάσει μία μέρα νωρίτερα από την Έβερτον και οι «πολίτες» είχαν «χρυσή» ευκαιρία!  



Tottehnam Hotspur Stadium: Η έδρα που (θα) σταματά πάντα τη Μάντσεστερ Σίτι!

Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός πως η Τότεναμ δείχνει να έχει βρει το… κουμπί της Μάντσεστερ Σίτι. Οι αριθμοί άλλωστε «μιλούν» από μόνοι τους. Μετρά πέντε διαδοχικές νίκες επί των «πολιτών» στο Βόρειο Λονδίνο, με κοινό χαρακτηριστικό όλων πως σε κανένα ματς δεν έχει δεχθεί γκολ!

Ακούγεται εντυπωσιακό, αν αναλογιστεί κανείς πως από το 2019 και μετά, που οι «πολίτες» δεν έχουν κερδίσει εκεί, έχουν κατακτήσει τρία πρωταθλήματα, αλλά όπως και να έχει, είναι πραγματικότητα.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα «μπλοκάρει» κόντρα στο σύνολο του Αντόνιο Κόντε και είχε συμπληρώσει 360 αγωνιστικά λεπτά, δίχως να έχει πανηγυρίσει έστω ένα γκολ κατά του!

Αν μάλιστα προσθέσει κανείς στο εν λόγω στατιστικό το γεγονός πως η Μάντσεστερ Σίτι δεν είχε κερδίσει στο νέο στάδιο της Τότεναμ, πράγμα συμφραζόμενο από τα παραπάνω, αντιλαμβάνεται για ποιον λόγο οι φίλοι της Άρσεναλ είχαν το δικαίωμα να αισθάνονται μία αισιοδοξία για την επικείμενη συνάντηση…

Και πράγματι, κάθε αριθμός και κάθε στατιστικό, επιβεβαιώθηκε για 5η συνεχόμενη φορά. Ο Χάρι Κέιν σκόραρε στο 15ο λεπτό, οι γηπεδούχοι άντεξαν μέχρι το τέλος και η Μάντσεστερ Σίτι έφυγε για 5η συνεχόμενη φορά με άδεια χέρια από την εν λόγω έδρα.

Περιορίστηκε εξαιρετικά, απώλεσε ευκαιρίες κυρίως με σουτ εκτός περιοχής και είδε τον Έρλινγκ Χάαλαντ να μην βρίσκεται σε καλή μέρα. Για την ακρίβεια, ο Νορβηγός δεν έκανε ούτε μία επαφή με τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Και όταν μία ομάδα έχει βασίσει σε τόσο μεγάλο βαθμό το παιχνίδι της σε έναν ποδοσφαιριστή, μία τόσο κακή του εμφάνιση επηρεάζει το σύνολο.

Αυτό συνέβη με τον Χάαλαντ, η Τότεναμ ήταν εξαιρετικά διαβασμένη και πλέον γίνεται η πρώτη ομάδα που κερδίζει συνεχόμενες φορές τον Πεπ, κρατώντας τον και μακριά από το γκολ. Κάπως έτσι, η Άρσεναλ διατηρεί τους πέντε βαθμούς διαφορά από τη Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας και ματς λιγότερο. Η αγωνιστική παρήλθε, δίχως κάτι να διαφοροποιηθεί και στο τέλος της ημέρας, κερδισμένοι είναι οι «κανονιέρηδες».

Δημήτρης Μανάκος