Ούτε η αύρα του Έντσο Φερνάντες ήταν αρκετή για την... προβληματική Τσέλσι!

Μπορεί η Τσέλσι να είχε στην βασική της ενδεκάδα τον Έντσο Φερνάντες και τον Μιχάιλο Μούντρικ, όμως το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Μέτρια εικόνα, ελάχιστες καλές στιγμές και «λευκή» ισοπαλία με τη Φούλαμ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», στην έναρξη της 22ης αγωνιστικής!



Ούτε η αύρα του Έντσο Φερνάντες ήταν αρκετή για την... προβληματική Τσέλσι!

Με την αύρα του Έντσο Φερνάντες, στο ντεμπούτο του Αργεντινού στην Premier League, με την 3η συμμετοχή του Μπαντιασίλ στο αρχικό σχήμα και την πρώτη εμφάνιση του Μιχάιλο Μούντρικ ως βασικός, ο Γκρέιαμ Πότερ πίστεψε πως θα βάλει κάτω τη Φούλαμ.

Πως θα δει νέες ιδέες από τους ποδοσφαιριστές του, θα ξεσηκώσει το «Στάμφορντ Μπριτζ» και θα επαναφέρει την Τσέλσι σε τροχιά… επικρατήσεων, παρά το γεγονός πως η εικόνα της δεν την έχριζε απαραίτητα φαβορί απέναντι στη Φούλαμ.

Και αυτό επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο πρώτο ημίχρονο της εναρκτήριας συνάντησης της 22ης αγωνιστικής, το οποίο οι «μπλε» ολοκλήρωσαν δίχως εντός εστίας τελική προσπάθεια, με ένα κόρνερ υπέρ τους και ένα ανούσιο υψηλό ποσοστό κατοχής της μπάλας.

Ο κακός Μούντρικ, που είχε… μηδέν κυριολεκτικά σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες αποχώρησε στην ανάπαυλα για να πάρει την θέση του ο Μαντουέκε, αλλά τα δεδομένα δεν διαφοροποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό.

Ο Έντσο Φερνάντες είχε εμπνεύσεις, αλλά οι υπόλοιποι δεν ακολουθούσαν, ενώ μία τέτοια είχε και ο Αλεξάντερ Μίτροβιτς στο 71ο λεπτό, θέλοντας να αιφνιδιάσει από πολύ μακριά τον Κέπα, με τον Ισπανό να έχει απάντηση στην προσπάθεια του Σέρβου από το… κέντρο!

Στον εναπομείναντα χρόνο, ο Γκάλαχερ απώλεσε μία καλή στιγμή στο 79’, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ στην προσπάθειά του και ο Φοφανά κόπηκε από τον Ριμ στο 80', πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, το 0-0 διατηρήθηκε πολύ φυσιολογικά μέχρι τέλους και η πρώτη ισοπαλία μεταξύ τους, δίχως γκολ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», είναι γεγονός μετά από 13 χρόνια.

Δημήτρης Μανάκος