Μήπως ήρθε η ώρα; Ο Αρτέτα δεν έχει πανηγυρίσει ποτέ γκολ με την Άρσεναλ στο «Έτιχαντ»!

Για 7η φορά στην καριέρα του, ο Μικέλ Αρτέτα ετοιμάζεται να συναντήσει τον Πεπ Γκουαρδιόλα, μετρώντας ως στιγμής πέντε ήττες και μία μόλις νίκη, αυτή στον ημιτελικό του FA Cup προ τριετίας. Τι δεν έχει κατορθώσει όμως ποτέ; Να δει την Άρσεναλ να σκοράρει στο «Έτιχαντ»!



Μήπως ήρθε η ώρα; Ο Αρτέτα δεν έχει πανηγυρίσει ποτέ γκολ με την Άρσεναλ στο «Έτιχαντ»!

Μπορεί ο Μικέλ Αρτέτα να έχει αλλάξει κάθε τι στον οργανισμό που λέγεται «Άρσεναλ», από την ομάδα και τον τρόπο λειτουργίας της, μέχρι και την βαθμολογική της θέση και τους στόχους της για το άμεσο μέλλον, όμως υπάρχει κάτι που ακόμη δεν έχει καταφέρει.

Τι είναι αυτό; Να κερδίσει τη Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League, αλλά πολύ δε περισσότερο, να δει τους «κανονιέρηδες» να σκοράρουν στην έδρα των «πολιτών». Τρεις φορές την έχει επισκεφτεί και μετρά ισάριθμες ήττες, με συνολικά γκολ 9-0!

Στην πρώτη περίπτωση, έχασε με 3-0, στην δεύτερη με 1-0, στην 5η αγωνιστική της προπέρσινης σεζόν και πέρυσι ηττήθηκε με 5-0, στην 3η στροφή του πρωταθλήματος, με τον Γκρανίτ Τσάκα να αφήνει την ομάδα του με «10» παίκτες στο πρώτο μέρος.

Συνεπώς, το 50% των συνολικών συναντήσεων του Ισπανού με τη Μάντσεστερ Σίτι, έχει λάβει χώρα στο «Έτιχαντ», αλλά η Άρσεναλ δεν έχει σκοράρει ποτέ εκεί, σε 270 αγωνιστικά λεπτά. Μήπως ήρθε η ώρα η εν λόγω «κατάρα» να «σπάσει» στο FA Cup; Στον μοναδικό δηλαδή θεσμό που ο νεαρός προπονητής έχει κερδίσει τον δάσκαλό του…

Δημήτρης Μανάκος