Γιάκουμπ Κίβιορ: Ο τέταρτος Πολωνός που φορά τη φανέλα της Άρσεναλ!

Μία ιδιαίτερη μεταγραφή πραγματοποίησε η Άρσεναλ. Μία προσθήκη που πολλοί δεν περίμεναν, με τους «κανονιέρηδες» να έρχονται σε συμφωνία με τον Γιάκουμπ Κίβιορ από τη Σπέτσια, για πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας. Με την ανακοίνωσή του, ένα είναι το δεδομένο. Πως πρόκειται μόλις για τον 4ο Πολωνό που θα φορέσει την φανέλα τους!



Γιάκουμπ Κίβιορ: Ο τέταρτος Πολωνός που φορά τη φανέλα της Άρσεναλ!

Την δεύτερη χειμερινή της μεταγραφή πραγματοποίησε η Άρσεναλ, η οποία ήρθε σε συμφωνία με τον Γιάκουμπ Κίβιορ, μερικά 24ωρά αργότερα από την επίσημη συμφωνία με τη Μπράιτον για την προσθήκη του Λέαντρο Τροσάρ.

Ο λόγος για τον Πολωνό, πρώην στόπερ της Σπέτσια, με πλήρεις αγωνιστικές περιόδους στην Serie A, που αναμένεται να βρεθεί για πρώτη φορά στο «Νησί» και την Premier League, έχοντας το προσόν πως μπορεί να καλύψει αρκετές θέσεις.

Αυτή του στόπερ, αλλά και του αριστερού μπακ, όντας αριστεροπόδαρος, ενώ έχει αγωνιστεί και ως αμυντικός μέσος στο παρελθόν, καθώς διακρίνεται για την ορθολογική «ανάγνωση» του παιχνιδιού, αλλά και τις ανασταλτικές του αρετές.

Είναι συνεπής στον τρόπο που αγωνίζεται, ξέρει τι μπορεί να δώσει και αναμένεται να αποτελέσει μία χρήσιμη προσθήκη για το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα, όντας πλέον ο δεύτερος κεντρικός αμυντικός, μετά τον Γκάμπριελ Μανγκαλάες, που χρησιμοποιεί κατά βάση το αριστερό του πόδι.

Πρόκειται μόλις για τον τέταρτο Πολωνό ποδοσφαιριστή στην ιστορία της ομάδας, που θα φορέσει τη φανέλα της, με κοινό χαρακτηριστικό όλων πως είναι αμυντικογενείς. Μιλάμε για δύο τερματοφύλακες άλλωστε και για έναν στόπερ που δεν «έπιασε» ποτέ.

Ο Βόιτσεκ Σέζνι είναι ο Πολωνός με το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στην ιστορία της Άρσεναλ, μιας και αγωνίστηκε σε 181 ματς με τους Λονδρέζους, έχοντας καθίσει κάτω από τα δοκάρια τους σε όλες τις δυνατές διοργανώσεις.

Ακολουθεί ο Λούκας Φαμπιάνσκι με 78 εμφανίσεις, ενώ ο τρίτος είναι ο Κρίστιαν Μπιέλικ, που ήρθε στους «κανονιέρηδες» ως ταλέντο, αλλά φόρεσε μόλις σε δύο περιπτώσεις την φανέλα τους. Αποχώρησε για τη Ντέρμπι και πλέον παίζει με τη Μπέρμιγχαμ, στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Συνεπώς, ο Γιάκουμπ Κίβιορ είναι ο τέταρτος διαφορετικός Πολωνός που θα παίξει για την Άρσεναλ. Οι τρεις προαναφερθέντες κατέγραψαν αθροιστικά 261 εμφανίσεις. Τις διπλάσιες δηλαδή από όσες… πρόλαβε να φτάσει ο νεοαποκτηθείς στόπερ στην Ιταλία!

Δημήτρης Μανάκος