Θυμάστε τον Τζορτζ Ελοκόμπι; Ο «the body» έγινε προπονητής σε ομάδα της National League!

Πιθανώς δεν θα τον θυμούνται πολλοί, παρά το γεγονός πως έχει παίξει στην Premier League και έχει συνδέσει την καριέρα του με τα αγγλικά γήπεδα, έχοντας σκοράρει από την πρώτη κατηγορία μέχρι και τη... National League South. Πλέον, ο Τζορτζ Ελοκόμπι εξακολουθεί να ασχολείται με το τόπι, αλλά από διαφορετική θέση, στην 5η τη τάξει κατηγορία του «Νησιού».



Θυμάστε τον Τζορτζ Ελοκόμπι; Ο «the body» έγινε προπονητής σε ομάδα της National League!

Έχει μείνει στο μυαλό μας ως ένας ποδοσφαιριστής, που παρά το γεγονός πως δεν διέθετε την πολύ μεγάλη ποιότητα, ήταν πάντα… τίμιος. Έπαιζε για τη φανέλα και πανηγύριζε παθιασμένα. Τόσο πολύ που στα λίγα γκολ που έβαλε στην καριέρα του, συνήθιζε να την… βγάζει.

Κάπως έτσι, ο Τζορτζ Ελοκόμπι πήρε το παρατσούκλι «the body». «Δεν είχα πρόβλημα να με αποκαλούν έτσι, είχα ωραίο σώμα, έβγαζα συχνά τη φανέλα και πάντα έπαιζα με κοντομάνικο, γιατί δεν κρύωνα», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Αγωνίστηκε στην Premier League με τη Γουλβς, με την οποία κατέγραψε και περισσότερες από 100 συμμετοχές στην καριέρα του. Συνδέθηκε με τους «λύκους» κατά βάση, παρά το γεγονός πως άλλαξε αρκετές ομάδες, μέχρι και τα 36 του που αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο.

Επρόκειτο για ένα δυναμικό αριστερό μπακ, που έφτασε να αγωνίζεται μέχρι και στη National League, ως σέντερ μπακ. Φόρεσε τη φανέλα της Μέιντστοουν Γιουνάιτεντ, αλλά κρέμασε τα παπούτσια του πριν από μερικούς μήνες.

Αισίως, λογίζεται ως προπονητής της ομάδας, μετά την απόλυση του Χακάν Χαϊρετίν και ετοιμάζεται να δώσει το τρίτο του παιχνίδι ως πρώτος coach. Απολογισμός των δύο προηγούμενων με τη Μέιντστοουν; Μία τεράστια πρόκριση επί της Νοτς Κάουντι στο FA Τρόφι και μία ήττα στις λεπτομέρειες από τη Ρέξαμ με 3-2!

Πλέον, η ώρα πλησιάζει για το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι στην καριέρα του ως προπονητής σε επίπεδο πρωταθλήματος. Αυτό απέναντι στην Όλντερσοτ! Θα καταφέρει ο «the body» να πάρει τη νίκη κόντρα στην… πρώην ομάδα του, με την οποία έπαιξε 13 ματς; Οψόμεθα!

Δημήτρης Μανάκος