Ενκέτια: Πρώτος σκόρερ κι ας ξεκίνησε την σεζόν ως back-up! (vid)

Το δεύτερο γκολ του απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα μνημονεύεται αν η Άρσεναλ φτάσει στο όνειρο, προς το παρόν, όμως, ο Έντι Ενκέτια που υπό άλλες συνθήκες δεν θα υπολογιζόταν ως βασικός επιθετικός, είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο!  



Ενκέτια: Πρώτος σκόρερ κι ας ξεκίνησε την σεζόν ως back-up! (vid)

Όποτε τον καλέσει ο Αρτέτα, εκείνος θα φροντίσει να είναι ετοιμοπόλεμος και να κάνει τη δουλειά για την οποία πληρώνεται. Να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Το απόγευμα της Κυριακής το έπραξε ξανά και μάλιστα εις διπλούν για να χαρίσει τεράστια νίκη στους «κανονιέρηδες» με το τελικό 3-2 ώστε να διατηρηθεί το +5 από την Μάντσεστερ Σίτι και με παιχνίδι λιγότερο.

Ο Μικέλ Αρτέτα πόνταρε πολλά στον Γκαμπριέλ Ζεσούς για τη φετινή σεζόν, τον είδε να χρειάζεται να μείνει εκτός δράσης για μήνες, όμως, ο Ενκέτια ήταν εκεί για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Όχι απλά ανταποκρίθηκε ο Άγγλος, αλλά συνεχίζει τις τρομερές επιδόσεις του και για φέτος έφτασε πλέον στα 9 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις. Τι σημαίνει αυτό;

Ότι ναι μεν είναι ακόμα ένας που φτάνει σε τέτοια επίπεδα σκοραρίσματος και συνεισφέρει με τους υπόλοιπους επιθετικούς – ή τους μεσοεπιθετικούς – αλλά ο παίκτης που αρχικά δεν υπολογιζόταν για βασικό γρανάζι της ομάδας, αποδίδει περίφημα!

Τα 9 γκολ του σε 1,290 λεπτά συμμετοχής τον καθιστούν αρχισκόρερ των Λονδρέζων μέχρι αυτή τη στιγμή και ακολουθούν οι Σάκα – Όντεγκααρντ (8 τέρματα), Μαρτινέλι (7 τέρματα) και ο Ζεσούς (5 τέρματα).