Πήρε το ντέρμπι των «ουραγών» η Γουέστ Χαμ – Αρνήθηκαν να χάσουν Μπράιτον και Νότιγχαμ! (vids)

Μία πολύ σημαντική νίκη από βαθμολογικής πλευράς πανηγύρισε η Γουέστ Χαμ, η οποία επικράτησε με 2-0 της Έβερτον στο Λονδίνο και βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη. Την ίδια ώρα, η Λέστερ αν και ανέτρεψε το σκορ απέναντι στη Μπράιτον, είδε τους «γλάρους» να ισοφαρίζουν σε 2-2 στο τέλος, ενώ η Μπόρνμουθ είχε… σφυγμό, αλλά δεν άντεξε κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ, μένοντας στο 1-1!



Πήρε το ντέρμπι των «ουραγών» η Γουέστ Χαμ – Αρνήθηκαν να χάσουν Μπράιτον και Νότιγχαμ! (vids)

Μπορεί η Έβερτον να γνώριζε πως αν δεν καταφέρει να πάρει αποτέλεσμα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου απέναντι στη Γουέστ Χαμ, θα «βυθιζόταν» στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, όμως ήταν ανίκανη να κάνει κάτι για αυτό, με το τελικό 2-0 να προκύπτει πολύ ευκολότερο από ό,τι αναδεικνύει το τελικό αποτέλεσμα.

Τα «σφυριά» ήταν ανώτερα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και είδαν την υπεροχή τους να κεφαλαιοποιείται στο 34ο λεπτό, όταν ο Μπόουεν έκανε το 1-0 από κοντά, νικώντας τον Πίκφορντ.

Το μομέντουμ ήταν με τους γηπεδούχους και ο Μπόουεν επανέλαβε την ιστορία οκτώ λεπτά μετά, όταν έκανε το 2-0 και επί της ουσίας διαμόρφωσε το τελικό σκορ της συνάντηση.

Ακολούθησε το δοκάρι του Ιγουόμπι, πριν από την λήξη του ημιχρόνου, αλλά στην επανάληψη η Γουέστ Χαμ ήταν σοβαρή, διατήρησε το υπέρ της σκορ και ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη.

Την ίδια ώρα, όσο μεγάλη ανάγκη είχε ο Ντέιβιντ Μόγιες το τρίποντο κόντρα στην Έβερτον, άλλη τόση πίεση αισθανόταν και ο Μπρένταν Ρότζερς στη Λέστερ, η οποία κατάφερε με αρκετή δόση τύχης να γυρίσει το ματς, αλλά όχι και να το πάρει, με τον Φέργκιουσον να διαμορφώνει στο φινάλε το 2-2.

Το σκορ άνοιξε ο Μιτόμα στο 27ο λεπτό με τρομερό σουτ στην απέναντι γωνία εκτός περιοχής και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των «γλάρων» που ανοίγει το σκορ στο «Κινγκ Πάουερ» στην εποχή της Premier League.

Ωστόσο, από εκεί και πέρα, οι «αλεπούδες» είχαν τις στιγμές τους και έμοιαζαν να… κλέβουν το αποτέλεσμα. Ο Ολμπράιτον ισοφάρισε στο 38’, με το πρώτο του γκολ στο 9ο παιχνίδι του κόντρα στους «γλάρους», για να έρθει ο Μπαρνς στο 63’ και να κάνει το 2-1.

Νωρίτερα, ο Σόλι Μαρτς είχε απωλέσει μία τεράστια ευκαιρία από τη μικρή περιοχή, ενώ από το 2-1 και έπειτα, η Μπράιτον πίεσε πολύ, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και εν τέλει ανταμείφθηκε στο 88’, όταν ο Φέργκιουσον έκανε το 2-2 με ωραία κεφαλιά, μην αφήνοντας περιθώριο αντίδρασης στον Γουόρντ.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, η Μπόρνμουθ βρέθηκε κοντά σε μία σπουδαία νίκη απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ, αλλά στο τέλος της ημέρας, οι «κόκκινοι» είναι αυτοί που είναι κερδισμένοι κόντρα στα μαχητικά «κεράσια».

Αυτά ήραν το προβάδισμα στο 28ο λεπτό με τον Άντονι, έχοντας γλιτώσει ένα τέταρτο νωρίτερα από ακυρωθέν γκολ της Φόρεστ και εν συνεχεία παρότι πιέστηκαν, έδειχναν να ελέγχουν την κατάσταση.

Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πραγματικά μεγάλη στιγμή στην αναμέτρηση, αλλά απέφυγαν την πρώτη τους ήττα σε επίπεδο Premier League, μετά το 3-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα τέλη Δεκεμβρίου, με τον Σάριτζ να διαμορφώνει το τελικό 1-1 στο 84’.

Τέλος, στο εναπομείναν ματς, αυτό της Σαουθάμπτον με την Άστον Βίλα, η αλήθεια είναι πως παρακολουθήσαμε μία επεισοδιακή αναμέτρηση, με αμφότερες να θέλουν τη νίκη και ένα… drone να τους «χαλά» τα σχέδια.

Υπήρξε πεντάλεπτη διακοπή στο πρώτο μέρος, με τον διαιτητή να στέλνει στα αποδυτήρια τις δύο ομάδες και από εκεί και πέρα, και οι δύο έμοιαζαν να θέλουν αλλά να μην μπορούν.

Οι «άγιοι» βρήκαν γκολ με τον Γουόρντ Πράους στο 69’, αλλά αυτό ακυρώθηκε για φάουλ στον Λουίς και εν τέλει, η «τιμωρία» ήρθε στο 77’, όταν ο Γουότκινς διαμόρφωσε το τελικό 1-0!

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των τεσσάρων αναμετρήσεων:

Γουέστ Χαμ – Έβερτον 2-0

Λέστερ – Μπράιτον 2-2

Μπόρνμουθ – Νότιγχαμ Φόρεστ 1-1

Σαουθάμπτον – Άστον Βίλα 0-1

Δημήτρης Μανάκος