Ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσει ο Κλοπ τα 1.000 ματς στην προπονητική (vids)

Ο Γιούργκεν Κλοπ γνωρίζει απόλυτα πόσο σημαντικό είναι το ποδόσφαιρο στη ζωή του, αλλά όχι σημαντικότερο από την οικογένεια και τις ανθρώπινες αξίες. Στο ντέρμπι με την Τσέλσι γιορτάζει τα 1.000 παιχνίδια ως κόουτς, αντιλαμβάνεται απόλυτα τα καλά και τα άσχημα της δουλειάς του, αλλά μπορεί να γιορτάσει με ένα μεγάλο αποτέλεσμα που θα μπορέσει ν' αλλάξει την κατάσταση...  



Ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσει ο Κλοπ τα 1.000 ματς στην προπονητική (vids)

Ο Γερμανός τεχνικός των «κόκκινων», αναμφίβολα είναι ο άνθρωπος που άλλαξε ολόκληρο το DNA του συλλόγου στην σύγχρονη ιστορία του.

Η ομάδα είχε φτάσει σε σημείο να δέχεται σκληρό πικάρισμα και να είναι παντελώς αναξιόπιστη αρκετά χρόνια προτού ο Κλοπ βρεθεί στην άκρη του πάγκου.

Πλέον, είναι μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις της Πρέμιερ και μια από τις πιο ισχυρές ομάδες της Ευρώπης με παρουσία σε τελικούς και φυσικά με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 2019.

Από την Μάιντζ και την Ντόρτμουντ, όπου στην Βεστφαλία έζησε απίστευτα πράγματα και αναμόρφωσε ολόκληρο το κλαμπ, στη Λίβερπουλ όπου υποσχέθηκε ότι οι αμφισβητίες θα γίνουν φανατικοί υποστηρικτές. Και το πέτυχε στον απόλυτο βαθμό.

Είναι που η μοίρα μερικές φορές «κουμπώνει» ανθρώπους και καταστάσεις κι έτσι συνέβη και με τον Γερμανό με τον σύλλογο του λιμανιού. Και όπως σε κάθε σχέση, υπάρχουν και οι στραβές, οι κακές στιγμές, οι μέρες απόγνωσης, όμως, πάντοτε στην άκρη του τούνελ υπάρχει φως. Και ο Κλοπ έχει μάθει να βγαίνει από τα τούνελ.

Σήμερα, συμπληρώνει 1.000 ματς σε πάγκους, η Λίβερπουλ υποδέχετια την Τσέλσι σε ντέρμπι... δεκάδας, όμως, είναι ιδανική στιγμή για ένα μεγάλο αποτέλεσμα που θ' αποτελέσει την απαρχή της αλλαγής μιας κατάστασης που αυτή τη στιγμή είναι ζόρικη και περίεργη.

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης