Μπορεί η Κρίσταλ Πάλας να «σπάσει» την παράδοση της… Τετάρτης με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η εξ’ αναβολής αναμέτρηση της Κρίσταλ Πάλας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους «αετούς» να φιλοδοξούν να «σπάσουν» το σερί που τους θέλει να μην παίρνουν αποτέλεσμα από τους «κόκκινους διαβόλους», όταν τους συναντούν… μεσοβδόμαδα!



Μπορεί η Κρίσταλ Πάλας να «σπάσει» την παράδοση της… Τετάρτης με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

Έπρεπε να έχουν συναντηθεί αρκετές εβδομάδες πριν, όμως η μεγάλη ώρα για την Κρίσταλ Πάλας και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι τώρα, με τις δύο ομάδες να τίθενται αντιμέτωπες στο εξ’ αναβολής ματς της 5ης αγωνιστικής της Premier League.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι «αετοί» και οι «κόκκινοι διάβολοι», ακολουθούν δύο εντελώς διαφορετικούς δρόμους. Οι γηπεδούχοι μετρούν τρεις συνεχόμενες ήττες και μία νίκη στις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις που έχουν δώσει, δίχως να έχουν πάρει βαθμό εντός του νέου ημερολογιακού έτους, ενώ οι φιλοξενούμενοι διανύουν μία εξαιρετική αγωνιστική περίοδο.

Βγήκαν νικητές από το ντέρμπι του Μάντσεστερ, έχουν συγκεντρώσει 21 βαθμούς στις επτά τελευταίες αναμετρήσεις τους και έχουν δει την εστία τους να παραβιάζεται μόλις δύο φορές εντός του 2023!

Από εκεί και πέρα, η «φόρμα» των δύο ομάδων, δεν είναι ο μοναδικός λόγος που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι το φαβορί για τη νίκη στο «Σέλχαρστ Παρκ», παρά το γεγονός πως δεν έχει σκοράρει εκεί στις δύο τελευταίες επισκέψεις της.

Το αμέσως επόμενο επιχείρημα έγκειται στην «προϊστορία» των δύο ομάδων, κάθε φορά που καλούνται να συναντηθούν μεσοβδόμαδα για την Premier League. Πράγμα, που ως στιγμής έχει λάβει χώρα σε επτά διαφορετικές περιπτώσεις, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μετρά πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και… καμία ήττα.

Εντυπωσιακό μάλιστα είναι το γεγονός πως οι φορές που αμφότερες πήραν από έναν βαθμό, χρονολογούνται μία φορά στον 21ο αιώνα,  πριν από δύο χρόνια, και άλλη μία φορά, την σεζόν 1994-95 (1-1)!

Μπορεί λοιπόν η ομάδα του Πατρίκ Βιεϊρά να «σπάσει» μία παράδοση που ξεκίνησε το 1992 και κρατά μέχρι και… σήμερα; Οψόμεθα!

Δημήτρης Μανάκος