Το όνομα δεν εγγυάται την επιτυχία: Μηδέν στα οκτώ ο Κόλο Τουρέ στη Γουίγκαν!

Δεν πηγαίνουν καλά τα πράγματα για τη Γουίγκαν του Κόλο Τουρέ, με τον «θρύλο» του αγγλικού ποδοσφαίρου να μην έχει καταφέρει να σημειώσει ακόμη την πρώτη του νίκη με τη νέα του ομάδα. Ο αποκλεισμός από τη Λούτον είναι ακόμη ένα δείγμα πως το όνομα, όποιος και αν είσαι, δεν εγγυάται από μόνο του την επιτυχία!



Το όνομα δεν εγγυάται την επιτυχία: Μηδέν στα οκτώ ο Κόλο Τουρέ στη Γουίγκαν!
Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο φαίνεται πως έχει ξεκινήσει η προπονητική καριέρα του Κόλο Τουρέ, ο οποίος στην πρώτη δουλειά της ζωής του ως πρώτος coach σε σύλλογο, δεν έχει κατορθώσει ακόμη να γευτεί τη χαρά της νίκης.

Υπέγραψε στη Γουίγκαν, την παρέλαβε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι «latics» βρίσκονται στον «πάτο» της Championship, δίχως να έχουν κατορθώσει να πανηγυρίσουν τρίποντο υπό τις οδηγίες του.

Στα πρώτα οκτώ του παιχνίδια στον πάγκο της Γουίγκαν, ο Κόλο Τουρέ μετρά πέντε ήττες και τρεις ισοπαλίες, με την ομάδα του να έχει βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα σε οκτώ περιπτώσεις, την στιγμή που έχει δεχθεί 19 γκολ!

Πρακτικά λοιπόν, η Γουίγκαν σκοράρει μία φορά ανά παιχνίδι και δέχεται 2,3 γκολ ανά παιχνίδι, πράγμα που σαφώς και μεταφράζεται σε κάτι που έχει αρνητικό πρόσημο. Πλέον, τα πράγματα γίνονται χειρότερα, μετά τον αποκλεισμό της ομάδας του από τη Λούτον, με τον Αντεμπάγιο να διαμορφώνει το τελικό 2-1 στο 98ο λεπτό, αναδεικνύοντας πως προς το παρόν, η ομάδα του Κόλο Τουρέ «ψάχνεται» και η τύχη δεν είναι με το μέρος της.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το όνομα, όσο μεγάλο και αν είναι αυτό, δεν εγγυάται την επιτυχία. Ο Κόλο Τουρέ το βιώνει, αλλά εν τέλει καταφέρει να αποφύγει τον υποβιβασμό με τη Γουίγκαν, τον λόγο δηλαδή για τον οποίο προσλήφθηκε, τότε η πρώτη του θητεία σε πάγκο, θα κριθεί επιτυχημένη!

Δημήτρης Μανάκος