Γουόρντ Πράους: Στα πόσα γκολ με «απευθείας φάουλ» θα αρχίσουμε να τον αποκαλούμε… Μπέκαμ; (vid)

Έχει γίνει πλέον συνήθεια. Είναι να… μην κερδίζει φάουλ η Σαουθάμπτον. Διότι αν αυτό συμβεί, μοιάζει σχεδόν δεδομένο πως ο Τζέιμς Γουόρντ Πράους θα καταφέρει να ευστοχήσει. Σε δύο εκτελέσεις ακόμη άλλωστε, «ισοφαρίζει» τα γκολ του Ντέιβιντ Μπέκαμ με… τοίχος μπροστά του!  



Γουόρντ Πράους: Στα πόσα γκολ με «απευθείας φάουλ» θα αρχίσουμε να τον αποκαλούμε… Μπέκαμ; (vid)

Όταν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έπαιρνε φόρα για να εκτελέσει ένα απευθείας φάουλ, πολλοί έλεγαν πως μοιάζει με… πέναλτι. Ήταν τόσο καλός ο Άγγλος σε αυτό το κομμάτι. Ήταν ο άνθρωπος που κανένας τερματοφύλακας δεν θα ήθελε να αντιμετωπίσει, δευτερόλεπτα αφότου έχει «στήσει» το τοίχος του.

Έχει μείνει στην ιστορία της Premier League για τις απευθείας εκτελέσεις φάουλ και πλέον, όσα χρόνια και αν περάσουν, πάντα θα αναφέρεται σε κάθε συζήτηση που αφορά ένα εντυπωσιακό γκολ που προέκυψε με αυτόν τον τρόπο.

Ωστόσο, η απορία μας είναι η εξής: «Στις πόσες εύστοχες εκτελέσεις, θα αντιληφθούμε πως ο Τζέιμς Γουόρντ Πράους είναι ό,τι πιο κοντινό στον πρώην παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»;

Ίσως να μην το μάθουμε και ποτέ. Ίσως το γεγονός πως αγωνίζεται με τη Σαουθάμπτον, να μην τον αφήνει να μπει σε συγκρίσεις. Φυσικά, ενδέχεται αυτό να μην λειτουργεί και ανασταλτικά για τον ίδιο.

 

Διότι, με το γκολ – φάουλ απέναντι στην Έβερτον, έφτασε πλέον τα 16 τέρματα με απευθείας εκτέλεση στην Premier League, με τα τρία από τα τέσσερα τελευταία γκολ του να έχουν προκύψει με αυτόν τον τρόπο, σε όλες τις διοργανώσεις.

Συμπέρασμα; Ο Γουόρντ Πράους θέλει δύο γκολ ακόμη με… τοίχος μπροστά του, για να «ισοφαρίσει» τα γκολ με φάουλ του Ντέιβιντ Μπέκαμ σε επίπεδο πρωταθλήματος. Να μην μπούμε σε σύγκριση; Είναι δεκτό, αλλά ας συμφωνήσουμε όλοι πως αν ήμασταν αντίπαλοι της Σαουθάμπτον, δεν θα θέλαμε να τον δούμε να στήνει την μπάλα εκτός περιοχής!

 

Δημήτρης Μανάκος