Αν αυτό είναι… τρέιλερ, πώς θα είναι η συνέχεια για τη Νιούκαστλ;

Μία ακόμη πολύ μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Νιούκαστλ επί της Φούλαμ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 1-0 στο φινάλε, σε ένα ακόμη ματς που τους πήγε όπως το είχαν σχεδιάσει… Συνέπεια; Η 3η θέση διατηρείται, ο Έντι Χάου συνεχίζει με μία ήττα σε όλη την σεζόν και το αήττητο σερί φτάνει πλέον τα 14 παιχνίδια, για πρώτη φορά μετά το 1950!  



Αν αυτό είναι… τρέιλερ, πώς θα είναι η συνέχεια για τη Νιούκαστλ;

Τι και αν η Φούλαμ έδειξε να βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στο να γίνει η δεύτερη ομάδα που θα κρατούσε σε διαδοχικά ματς, μετά την Άρσεναλ, τη Νιούκαστλ στο «μηδέν»; Τι και αν ο Αλεξάντερ Μίτροβιτς είχε τη «χρυσή» ευκαιρία να πετύχει μόλις το 12ο γκολ που θα δεχόταν ο Νικ Πόουπ στην φετινή σεζόν;

Τίποτα από τα δύο εν τέλει πραγματοποιήθηκε, με τον Σέρβο να γλιστρά και το γκολ από τα «11» βήματα να ακυρώνεται, την στιγμή που οι «καρακάξες» σκόραραν στο 89ο λεπτό, με τον Αλεξάντερ Ίσακ να δικαιολογεί τον λόγο που αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή της ιστορίας τους.

Από εκεί και πέρα όμως, πλην της 3ης θέσης και της πρακτικής σημασίας της επικράτησης των «καρακαξών», είναι τρομερή η πορεία τους, αν αντιληφθεί κανείς πως έχουν ηττηθεί μόνο από τη Λίβερπουλ στο Άνφιλντ, στο 97ο λεπτό!

Μετρούν μόνο νίκες και ισοπαλίες έκτοτε, με το σερί να φτάνει πλέον στον αριθμό… 14, για πρώτη φορά μετά το 1950. Από τότε έχει η Νιούκαστλ να γίνει μία ομάδα που δεν ηττάται σε τόσο μεγάλο εύρος αναμετρήσεων, με τον Έντι Χάου να είναι ο δεύτερος προπονητής στον 21ο αιώνα, που φτάνει σε έναν αριθμό – ορόσημο.

Με ποιον τρόπο; Με τη γνώριμη «συνταγή» για την ομάδα του, με τους επιθετικούς να δίνουν την λύση και τη Νιούκαστλ να διατηρεί το «μηδέν» για 5ο συνεχόμενο ματς, κάτι που δεν είχε πράξει ποτέ στην ιστορία της!

 

Ίσως όλο αυτό που παρακολουθούμε να είναι ένα τρέιλερ από το μέλλον. Και είναι δεδομένο, πως ολόκληρη η ψυχοσύνθεση τους συλλόγου έχει αλλάξει, όταν το διοικητικό καθεστώς πέρασε και επίσημα στους Σαουδάραβες.

Δημήτρης Μανάκος