Καταλάβετέ το: Η Άρσεναλ πάει για τίτλο!

Πόσο πιο κυνικά να το φωνάξει; Η Άρσεναλ μέσα σε ένα ημίχρονο τελείωσε το ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου, έφτασε στο 2-0 στην έδρα της Τότεναμ, έκανε... πάρτι απέναντι στα προβληματικά «σπιρούνια» και ξέφυγε ξανά στο +8 στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. Αυτό που βγάζει η ομάδα του Αρτέτα στο γήπεδο είναι ξεκάθαρο: Φέτος, θέλει τον τίτλο και δεν τον αφήνει σε κανέναν άλλον!  



Καταλάβετέ το: Η Άρσεναλ πάει για τίτλο!

Μια μέρα μετά την ήττα της Σίτι, η Άρσεναλ έδειξε γιατί φέτος είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε στον αγωνιστικό χώρο και ο τρόπος με τον οποίο εμφανίστηκε στο γήπεδο, έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τότεναμ για την έκβαση του μεγάλου ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου. Θα το έπαιρνε, ό,τι και να γινόταν!

Τη στιγμή που ο Αντόνιο Κόντε έβλεπε ότι τίποτα δεν πήγαινε σωστά και θα έπρεπε στην ανάπαυλα να μιλήσει σκληρά στους παίκτες του, αυτοί του Μικέλ Αρτέτα είχαν φροντίσει από το πρώτο μέρος για το προβάδισμα ασφαλείας. Βέβαια, είχε παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτό και ο Ούγκο Γιορίς που έκανε απίστευτο λάθος σε σουτ του Σάκα στο 14ο λεπτό χάνοντας τη μπάλα για να την δει να περνάει την τελική γραμμή της εστίας του και να γίνεται το 1-0. Το αβαντάζ στο σκορ ήταν πέρα ως πέρα δίκαιο, οι «κανονιέρηδες» είχαν την απόλυτη υπεροχή, τα «σπιρούνια» συμπεριφέρονταν λες και το παιχνίδι ήταν σε αρκετά πιο προχωρημένο χρονικό σημείο και έβγαζαν κούραση.

Στο 36ο λεπτό ήρθε και το δεύτερο γκολ με τον Σάκα να βρίσκει τον Έντεγκααρντ και ο Νορβηγός είχε την έμπνευση να δοκιμάσει το πόδι του από απόσταση, καρφώνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0! Η ανωτερότητα της Άρσεναλ ήταν πλέον δεδομένη. Και η εμφάνισή της ήταν τέτοια που φανέρωνε και στον πιο δύσπιστο, ότι αυτό το σύνολο φέτος έχει ατσαλωθεί τόσο που δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να το σταματήσει στην διαδρομή προς τον τίτλο. Μέχρι αποδείξεως του εναντίου...

Η Τότεναμ στο δεύτερο ημίχρονο άρχισε να κάνει πράγματα που έπρεπε να τα έχει επιχειρήσει από την αρχή του ντέρμπι. Πίεσε λίγο πιο ψηλά, άρχισε να τρέχει λίγο περισσότερο για να εκφράσει επιθέσεις, αλλά δεν έβγαινε κάτι ουσιαστικό. Έπρεπε όλα αυτά να είχαν συμβεί νωρίτερα και η ζημιά ήταν ήδη μεγάλη. Όχι, βέβαια, πως είναι κάτι δεδομένο στο ποδόσφαιρο αν δεν λήξει το ματς, αλλά από τη στιγμή που η κλεψύδρα άδειαζε όλο και περισσότερο, ήταν λογικό να προκαλείται και μεγαλύτερο άγχος στους παίκτες του Κόντε. Δεν ήταν, δα, ένα το γκολ στο οποίο έπρεπε ν’ απαντήσουν. Είχαν ν’ ανέβουν ένα πολύ μεγάλο βουνό. Κι αφού δεν το έκαναν στο καλό του μομέντουμ, όσο περνούσε η ώρα, τόσο δυσκόλευαν τα πράγματα.

Η Άρσεναλ έκανε αυτό που έπρεπε. Κι όχι απλά το έκανε γιατί έπρεπε, το έκανε γιατί μπορούσε. Και μπορεί. Και γιατί το θέλει. Και γιατί φέτος θέλει να είναι η χρονιά της. Με τρομερή συνέπεια στις θετικές εμφανίσεις, με κυνικότητα όταν χρειάζεται, με παίκτες που τραβούν όλοι μαζί το κουπί και απαρτίζουν ένα σύνολο που έχει καταλάβει πόσο σημαντικό είναι αυτό που επιχειρεί να πετύχει. Το +8 της προσφέρει ξανά μια σχετική άνεση, όση κι αν μπορεί να αισθανθεί με την Σίτι στο κατόπι, όμως, οι φετινοί «κανονιέρηδες» καθιστούν ξεκάθαρο πως είναι... ορκισμένοι να μην σταματήσουν πουθενά.

Κώστας Ζάλιαρης