Πήρε ανάσα η Τσέλσι – «Λύτρωσε» τη Νιούκαστλ ο Ίσακ! (vids)

Ένα πολύ σημαντικό τρίποντο για την ψυχολογία της πανηγύρισε η Τσέλσι απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, με τους «μπλε» να επικρατούν με 1-0, σε ένα ματς γεμάτο… φάσεις στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Την ίδια ώρα, η Φούλαμ άντεξε στην πίεση της Νιούκαστλ στο πρώτο μέρος, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή της με τον Μίτροβιτς και τιμωρήθηκε στο 89ο λεπτό, με το γκολ του Ίσακ (1-0)!



Πήρε ανάσα η Τσέλσι – «Λύτρωσε» τη Νιούκαστλ ο Ίσακ! (vids)

Μία πολύ σημαντική νίκη κατάφερε να πανηγυρίσει η Τσέλσι απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, με το τελικό 1-0 να σηματοδοτεί το πρώτο τρίποντο των «μπλε» μετά από τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες σε όλες τις διοργανώσεις, σε συνδυασμό με την δεύτερη νίκη τους σε εννέα ματς. Πρωταγωνιστής; Ο Κάι Χάβερτς που έδωσε… ανάσα στην ομάδα του!

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Ένα τρομερά ενδιαφέρον πρώτο ημίχρονο ήταν αυτό που παρακολουθήσαμε ανάμεσα στην Τσέλσι και την Κρίσταλ Πάλας, με τους «μπλε» να μπαίνουν χειρότερα από την αντίπαλό τους στο γήπεδο, να βελτιώνουν την απόδοσή τους κατά την διάρκεια των 45’, αλλά να αισθάνονται… τυχεροί, που ο Κέπα ξεκίνησε στην βασική τους ενδεκάδα.

Γιατί το λέμε αυτό; Διότι αρχικά ο Ισπανός αντέδρασε εξαιρετικά σε μία ευκαιρία του Μίτσελ από κοντά στο 18ο λεπτό, ενώ 120 δευτερόλεπτα αργότερα, εξουδετέρωσε το σουτ του Ολίσε, που δεδομένα έμοιαζε πως θα κατέληγε στα δίχτυα.

Έκτοτε, το σύνολο του Γκρέιαμ Πότερ ξεκίνησε να είναι απειλητικό, με τον Γουαίτα να είναι επίσης πρωταγωνιστής, έχοντας πει «όχι» σε τριπλή προσπάθεια του Τιάγκο Σίλβα, παρότι στο φινάλε η φάση ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Εν συνεχεία, είχαμε δύο καλές στιγμές του Χάβερτς και μία παράλληλα πάσα του Χολ, που δεν είχε αποδέκτη, για να φτάσουμε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όπου έλαβαν χώρα δύο πολύ σημαντικές στιγμές. Ο Σλουπ έφτασε μία «ανάσα» από το 1-0 για τους «αετούς», αλλά ο Κέπα αντέδρασε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, ενώ στην κόντρα – επίθεση, ο Ζίγιεχ επιχείρησε να σκοράρει ξανά κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, αλλά ο Γουαίτα είχε και πάλι απάντηση.

Η «λευκή» ισοπαλία του πρώτου μέρους, σε συνδυασμό με πολλές καλές στιγμές προμήνυε για ένα επίσης εντυπωσιακό δεύτερο μέρος, αλλά η Κρίσταλ Πάλας επέλεξε να παρουσιαστεί πιο αμυντική, ώστε να μην ηττηθεί.

Αυτός πιθανώς ήταν και ο λόγος που ηττήθηκε, με τον Γκρέιαμ Πότερ να βάζει τον Ομπαμεγιάνγκ στο ματς και τους «αετούς» να μαζεύονται πίσω από τη σέντρα, για να κρατήσουν το «μηδέν».

«Πληγώθηκαν» όμως από την στατική φάση του 64ου λεπτού, όταν η σέντρα του Ζίγιεχ βρήκε τον Χάβερτς, που με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του και επί της ουσίας διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα!

Την ίδια ώρα, μπορεί η Νιούκαστλ να παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ανώτερη της Φούλαμ στο πρώτο μέρος της συνάντησης του «Σεντ Τζέιμς Παρκ», ωστόσο και εκείνη θα έπρεπε να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» στην επανάληψη.

Κατέγραψε σημαντικές στιγμές με τον Λόνγκσταφ στο 5ο λεπτό και τον Κάλουμ Γουίλσον στο 21’, ενώ απώλεσε και δύο σημαντικές ευκαιρίες πριν την λήξη του πρώτου μέρους, με πρωταγωνιστές τον Γουίλοκ και τον Γουίλσον, αλλά ο Λένο είχε απάντησε σε αμφότερες περιπτώσεις.

Η ομάδα του Έντι Χάου πίστεψε πως μπορεί να κερδίσει, καλούμενη να διαχειριστεί τόσο την καλή αμυντική απόδοση της Φούλαμ, όσο και τον τραυματισμό και την αναγκαστική αλλαγή του Μπρούνο Γκιμαράες, ο οποίος αποχώρησε με δάκρυα, κατευθυνόμενος προς τα αποδυτήρια.

Ποιος φανταζόταν όμως τι θα συμβεί, μετά το δοκάρι του Σε στο 64ο λεπτό… Μεγάλη ευκαιρία να πάρει προβάδισμα στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» είχε η Φούλαμ, η οποία κέρδισε πέναλτι στο 68ο λεπτό και ο Αλεξάντερ Μίτροβιτς ήταν αυτός που ανέλαβε την ευθύνη.

Ο Σέρβος γλίστρησε κατά την εκτέλεση, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε. Ο λόγος; Διότι η μπάλα βρήκε και στα δύο του πόδια, πράγμα που δεν επιτρέπεται. Συνέπεια; Ελεύθερο και η Νιούκαστλ να «σώζεται» σε μία επική στιγμή!

Κάπως έτσι, το 0-0 έμεινε μέχρι το 89ο λεπτό, με τον Ίσακ να μην αφήνει την ομάδα του να μείνει στη «λευκή» ισοπαλία για δεύτερο σερί ματς. Έκανε το 1-0, έπειτα από ασίστ του Κάλουμ Γουίλσον και η Νιούκαστλ συνεχίζει να βρίσκεται στην 3η θέση, σε ισοβαθμία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δημήτρης Μανάκος