Τώρα που ισοπέδωσε και την Λίβερπουλ, η Μπράιτον έχει νικήσει όλες τις ομάδες του Big 6 στο «σπίτι» της!

Ακούς «Άμεξ» και δεν φοβάσαι. Βλέπεις τους αριθμούς και… τρομάζεις. Η Μπράιτον πλέον έχει κερδίσει κάθε σύλλογο του Big 6 στο «σπίτι» της. Και αν μέχρι τώρα το επιχείρημα δεν ήταν πειστικό, ας αναλογιστεί κανείς πως οι «γλάροι» του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, το απέδειξαν και κόντρα στη Λίβερπουλ!  



Τώρα που ισοπέδωσε και την Λίβερπουλ, η Μπράιτον έχει νικήσει όλες τις ομάδες του Big 6 στο «σπίτι» της!

Μπορεί ο Γκρέιαμ Πότερ να αποχώρησε και η Μπράιτον να χρειάστηκε ένα διάστημα προσαρμογής, μέχρι να μάθει να ζει δίχως τον Άγγλο στον πάγκο και τον Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι στην θέση του, όμως πλέον, η συνήθεια έγινε… λατρεία.

Οι «γλάροι» βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, καμία ομάδα της Premier League δεν έχει σκοράρει περισσότερο στα επτά τελευταία παιχνίδια από αυτούς και η τρομερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται, κεφαλαιοποιήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ποιος είναι αυτός; Με μία νίκη επί της Λίβερπουλ σε επίπεδο πρωταθλήματος, για πρώτη φορά μετά από μισό αιώνα και… περισσότερο. Πέρασαν άλλωστε 60 χρόνια από την τελευταία φορά, με τη Μπράιτον, όχι απλά να επικρατεί των «κόκκινων», αλλά να κυριαρχεί για 90 λεπτά στο «Άμεξ» και να φτάνει απολύτως δίκαια στο τελικό 3-0.

Είχε δύο διαφορετικούς σκόρερ, είδε τον Σόλι Μαρτς να «ισοφαρίζει» σε τέσσερα ματς, τα γκολ των προηγούμενων 156 παιχνιδιών του με την φανέλα της, είδε τον Ντάνι Γουέλμπεκ να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και κράτησε την Λίβερπουλ μόλις στα έξι σουτ κατά της, γεγονός που δεν είχε επαναληφθεί από τον Δεκέμβριο του 2016 και το ματς απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι.

Πέραν όμως του πρακτικού της νίκης της Μπράιτον και της μεγάλης επιτυχίας του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως οι «γλάροι», που ανέβηκαν το 2017 στην Premier League, πλέον έχουν κερδίσει κάθε ομάδα του Big 6 στο «Άμεξ»!

Αγαπημένη τους αντίπαλος παραμένει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τρεις νίκες απέναντί της, δύο φορές έχουν κερδίσει την Άρσεναλ και την Τότεναμ, και από μία τη Μάντσεστερ Σίτι και τις Τσέλσι και Λίβερπουλ.

Μάλιστα, στις δύο από τις έξι αυτές περιπτώσεις (στις δύο τελευταίες), ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας είναι αναμφίβολα ο προπονητής τους! Η Λίβερπουλ ήταν η μοναδική ομάδα του Big 6 που δεν είχε ηττηθεί στο «Άμεξ» και πλέον, αυτό καταρρίφθηκε.

Αναμενόμενο θα μπορούσε να πει κανείς, μιας και μιλάμε για την κορυφαία Μπράιτον στην εποχή της Premier League. Στόχος της; Γιατί όχι ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο;

Αναλυτικά, οι νίκες της απέναντι στους συλλόγους του Big 6:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 1-0 (2017-18), 3-2 (2018-19), 4-0 (2021-22)

Άρσεναλ: 2-1 (2017-18), 2-1 (2019-20)

Τότεναμ: 3-0 (2019-20), 1-0 (2020-21)

Μάντσεστερ Σίτι: 3-2 (2020-21)

Τσέλσι: 4-1 (2022-23)

Λίβερπουλ: 3-0 (2022-23)

Δημήτρης Μανάκος