Η Μπράιτον συνέτριψε την Λίβερπουλ, ανατροπή με ένστικτο επιβίωσης από την Σαουθάμπτον

Η καταιγιστική Μπράιτον βρήκε απέναντί της μια κάκιστη Λίβερπουλ και έφτασε στο 3-0 με μεγάλη άνεση, βγάζοντας τους «κόκκινους» έξω από την 7άδα των ευρωπαϊκών θέσεων! Τεράστιό «διπλό» πήρε η Σαουθάμπτον με το 2-1 επί της Έβερτον στην «μάχη» της σωτηρίας, νίκες για Γουλβς και Φόρεστ κόντρα σε Γουέστ Χαμ και Λέστερ, με τς δύο τελευταίες να συνεχίζουν την κατρακύλα.   



Η Μπράιτον συνέτριψε την Λίβερπουλ, ανατροπή με ένστικτο επιβίωσης από την Σαουθάμπτον

Μπράιτον – Λίβερπουλ 3-0

Η Μπράιτον κυριάρχησε απέναντι στην Λίβερπουλ. Σαν έτοιμη από... πολύ καιρό και πιο οργανωμένη από την ομάδα του Κλοπ, αυτή του Ντε Τζέρμπι έδειξε τρομερά ανταγωνιστική και προκαλούσε προβλήματα στους «κόκκινους». Τα περισσότερα εξ αυτών ίσως τα είχε ο Αλεξάντερ – Άρνολντ αφού από την πλευρά του κινήθηκε ο εκπληκτικός Μιτόμα, ο οποίος στο 29' έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία με διαγώνιο σουτ που έφυγε άουτ. Η Λίβερπουλ παρά το πρέσινγκ ψηλά αδυνατούσε να σταματήσει την ανάπτυξη των «γλάρων» και δεν μπορούσε να σταματήσει το παιχνίδι των αντιπάλων της για να πάρει τα ηνία.

Στο 41ο λεπτό η Μπράιτον κέρδισε πέναλτι αρχικά σε ανατροπή του Μαρτς από τον Άλισον, όμως, υπήρχε οφσάιντ στην μπαλιά του Μακ Άλιστερ και ο VAR το εντόπισε. Κι αφού ο Μαρτς δεν κέρδισε το πέναλτι στο πρώτο μέρος, «χτύπησε» στο πρώτο λεπτό του δευτέρου μέρους, με εύκολο πλασέ από ασίστ του Μιτόμα για το 1-0! Και δεν έμεινε μονάχα εκεί, αφού στο 53', ξέφυγε από την επίβλεψη των Κονατέ και Ρόμπερτσον, η άμυνα της Λίβερπουλ ήταν αλλού γι' αλλού και με εκπληκτικό σουτ ο Μαρτς έκανε το 2-0 στο Amex!

Το σκορ έκανε τους παίκτες του Ντε Τζέρμπι να χαλαρώσουν και να οπισθοχωρήουν, ο Κλοπ έβαλε στο ματς τους Γκόμες, Έλιοτ, Κεϊτά και Ντόουκ, όμως γκολ ήρθε... ξανά για την Μπράιτον! Στο 81' από εκτέλεση πλαγίου άουτ και κεφαλιά πάσα προς την περιοχή, ο Γουέλμπεκ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Γκόμες και σούταρε με το δεξί για το τελικό 3-0, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα με υπέροχο τρόπο!

Έβερτον – Σαουθάμπτον 1-2

Η νευρικότητα και το άγχος φαίνεται πως κατέβαλαν τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, με δεδομένη την σημασία και την κρισιμότητα του ματς. Οι παίκτες της Έβερτον κατά την άφιξή τους στο γήπεδο έλαβαν τις «ενέσεις» ηθικού από τον κόσμο που περίμενε στο σημείο όπου κατέφθασε το πούλμαν της αποστολής, όμως, στον αγωνιστικό χώρο τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ακόμα και τις στιγμές που η Σαουθάμπτον προσπαθούσε να επιτεθεί, γινόταν εμφανής η δυσαρέσκεια και η πίεση που ασκούσε ο κόσμος προς τον Λάμπαρντ και τους παίκτες του.

Όλα αυτά, δεν επέτρεψαν στο παιχνίδι να έχει κάποια ουσία ή θεαματικές στιγμές. Αν και το θέαμα ήταν το τελευταίο που έψαχναν και ήθελαν να παρουσιάσουν οι ομάδες στο χορτάρι. Αυτό που ήθελαν ήταν οι βαθμοί για την προσπάθεια επιβίωσης. Η επιμονή του Γκρέι στο 39' και το κερδισμένο κόρνερ, επέτρεψε στον Αμαντού Ονανά να σκοράρει και με το 1-0 για τα «ζαχαρωτά» το «Γκούντισον Παρκ» πήρε... φωτιά! Το προβάδισμα αποτέλεσε αφορμή για να κάθονται σε ακόμα πιο... αναμμένα κάρβουνα οι οπαδοί της Έβερτον και ο Πίκφορντ το καταλάβαινε τρομερά απο τις εξέδρες πίσω από την εστία του. Η Σαουθάμπτον με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και χάρη σε μια στιγμή ποιότητας από τον Γουόρντ – Πρόους με το κοντρόλ και το τελείωμα που έκανε, ισοφάρισε σε 1-1 προς ικανοποίηση των φιλοξενούμενων οπαδών που ήταν η ώρα τους ν' ακουστούν.

Η ισοφάριση άλλαξε τον ρυθμό του παιχνιδιού, απέκτησε μεγαλύτερη ζωντάνια, πήρε πνοή, η Έβερτον με τον Κάλβερτ – Λιούιν είχε δοκάρι και φαίνεται πως η απαραίτητη σπίθα είχε ανάψει πλέον για τα καλά τη φωτιά της κόντρας στο λιμάνι. Ο Γκόντφρεϊ έκανε όλο τον κόσμο ν' απορεί αστοχώντας από το δεύτερο δοκάρι μετά την κακή αντίδραση του Μπαζούνου σε ένα γέμισμα προς την περιοχή του κι όταν γίνεται κάτι τέτοιο, η μοίρα απαντά... Και η Σαουθάμπτον δέχθηκε το μεγάλο δώρο με την απίθανη εκτέλεση φάουλ του Γουόρντ – Πρόους για την ανατροπή και το τελικό 2-1 που διαμορφώθηκε στο 78ο λεπτό. Μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ, οι «άγιοι» έδειξαν πως θα κυνηγήσουν όσο μπορούν και την παραμονή τους στην Πρέμιερ.

Γουλβς – Γουέστ Χαμ 1-0

Τεράστια νίκη για τη Γουλβς του Λοπετέγκι απέναντι στη Γουέστ Χαμ του Ντέιβιντ Μόγιες, με τους «λύκους» να είναι ανώτεροι σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και να παίρνουν από το ματς αυτό που αξίζουν, με βάση την εικόνα τους.

Πίεσαν, ήταν ανώτεροι από την αρχή μέχρι το τέλος της συνάντησης και εν τέλει η υπεροχή τους μετουσιώθηκε σε γκολ στο 49ο λεπτό, με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε.

Ο Πορτογάλος ήταν ο εκφραστής μίας άψογα εκτελεσμένης αντεπίθεσης από τους «λύκους», με τον Ποντένσε να βρίσκει την μπάλα μπροστά του, να σουτάρει δυνατά και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης, με το 5ο του γκολ στην χρονιά.

Από εκεί και πέρα, τα «σφυριά» είχαν τη μπάλα, αλλά όχι τη μεγάλη ευκαιρία, με συνέπεια το 1-0 να διατηρηθεί μέχρι τέλους και τη Γουλβς να πανηγυρίσει τη δεύτερη νίκη της υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή της.

Νότιγχαμ Φόρεστ – Λέστερ 2-0

Μπορεί η Νότιγχαμ Φόρεστ να αποκλείστηκε αισίως από την συνέχεια του FA Cup και να χρειάστηκε να παίξει και πέναλτι για να βρεθεί στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ, όμως όταν αγωνίζεται στο «Σίτι Γκράουντ», η εικόνα της μεταμορφώνεται πάντα προς το καλύτερο.

Μία ακόμη απόδειξη ήταν η αναμέτρηση απέναντι στη Λέστερ, με τους «κόκκινους» να είναι ανώτεροι και να κεφαλαιοποιούν την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο.

Προηγήθηκαν με τον Μπρέναν Τζόνσον στο 56ο λεπτό, ύστερα από ασίστ του Γκιμπς Γουάιτ και ακριβώς το ίδιο συνέβη και μισή ώρα αργότερα, με τους ίδιους πρωταγωνιστές να διαμορφώνουν και το τελικό σκορ.

Οι «αλεπούδες» δεν είχαν απάντηση, καταγράφοντας μόλις μία εντός εστίας τελική προσπάθεια, το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους και η τέταρτη συνεχόμενη ήττα τους μετά την επανέναρξη της Premier League, είναι γεγονός.

Κώστας Ζάλιαρης, Δημήτρης Μανάκος