Μάντσεστερ Σίτι: Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι ο αποκλεισμός, αλλά τα «μηδενικά» σουτ!

«Σοκ» προκάλεσε ο αποκλεισμός της Μάντσεστερ Σίτι από τη Σαουθάμπτον, με τους «πολίτες» να μην συνεχίζουν στο Λιγκ Καπ και να μην έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν το 5ο τους τρόπαιο στον θεσμό την τελευταία εξαετία. Είναι αυτό όμως του ουσιαστικό πρόβλημα ή το γεγονός πως ολοκλήρωσαν το ματς δίχως τελική προσπάθεια στην εστία, είναι ακόμη σοβαρότερο;



Μάντσεστερ Σίτι: Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι ο αποκλεισμός, αλλά τα «μηδενικά» σουτ!

Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να ηττήθηκε με 2-0 από τη Σαουθάμπτον στο «Σεντ Μέρις» και να βίωσε τον πρώτο αποκλεισμό σε προημιτελική φάση Κυπέλλου Αγγλίας, υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα, όμως του ουσιαστικό πρόβλημα δεν είναι αυτό.

Οι «πολίτες» έχουν κατακτήσει τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία τρόπαια του θεσμού και εξαιρώντας το φετινό και το… περσινό, το οποίο πήρε η Λίβερπουλ, η παράδοση που τους χαρακτηρίζει είναι εξαιρετική.

Ο τρόπος όμως με τον οποίο τέθηκαν εκτός, είναι αυτός που δημιουργεί προβληματισμό. Όταν ο Πεπ αντιλήφθηκε πως η ομάδα που παρέταξε δεν ήταν ικανή για να δημιουργήσει ευκαιρίες απέναντι στη Σαουθάμπτον, προέβη σε τετραπλή αλλαγή.

Μπήκαν στο ματς ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε και ο Τζακ Γκρίλις, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Νέιθαν ¶κε, για να σταθεροποιηθεί η αμυντική τετράδα της ομάδας. Και πάλι όμως. Το σκορ παρέμεινε αναλλοίωτο και η Μάντσεστερ Σίτι αποκλείστηκε δίχως καν να πραγματοποιήσει τελική προσπάθεια εντός στόχου.

Κάτι τέτοιο, συμβαίνει μόλις για 3η φορά με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο. Έγινε το 2016 απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην ήττα με 2-0 για το Λιγκ Καπ και στο ματς με τη Λίβερπουλ, στις 4 Απριλίου του 2018 για το Champions Leagie

Συνεπώς, από την τελευταία φορά έχει μεσολαβήσει μία πενταετία, αλλά η αλήθεια είναι πως το έδαφος… προετοιμαζόταν για κάτι τέτοιο, στις τελευταίες αναμετρήσεις. Στα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια άλλωστε, οι «πολίτες» ήταν απλώς αποτελεσματικοί.

Ένα σουτ εντός εστίας και νίκη απέναντι στην Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για την Premier League, τρεις τελικές με την Έβερτον στο 1-1 του «Έτιχαντ» και πλέον το κακό «τρίτωσε», με τον χρόνο να επιστρέφει στο… 2018!

Πού καταλήγουμε λοιπόν; Πως αποκλεισμός πρέπει να περάσει σε δεύτερη μοίρα και ο Πεπ Γκουαρδιόλα οφείλει να αντιληφθεί το ρεαλιστικό πρόβλημα. Όταν ο Ντε Μπρόινε δεν δημιουργεί και όταν ο Χάαλαντ δεν σκοράρει, η Σίτι έχει σημαντικά ζητήματα στον τρόπο επίθεσής της.

Τώρα, η συνέπεια ήταν να αποκλειστεί. Αν όμως στο «Ολντ Τράφορντ», το αντίκτυπο είναι η απώλεια βαθμών, είναι ρεαλιστικό και απολύτως λογικό να τεθεί υπό αμφισβήτηση και το πρωτάθλημα!

 

 

 

Δημήτρης Μανάκος