Λίβερπουλ: Δέχεται τις πιο πολλές ευκαιρίες από το Big 6 – Είναι δυνατόν να μην θέλει χαφ;

Πώς είναι δυνατόν να έχεις βρεθεί 14 φορές πίσω στο σκορ σε όλες τις διοργανώσεις και να μην αντιλαμβάνεσαι πως χρειάζεσαι ένα χαφ; Πώς γίνεται να δέχεσαι τις πιο πολλές ευκαιρίες από όλους, ενώ πέρυσι τερμάτισες με 92 βαθμούς, και να μην μπαίνεις στην διαδικασία να σκεφτείς πως κάτι πάει λάθος; Ο Γιούργκεν Κλοπ πρέπει άμεσα να δει την ευκαιρία που έχει να ξοδέψει, ώστε μέσα στις επόμενες 20 ημέρες, η Λίβερπουλ να διαθέτει ένα νέο παίκτη στον άξονα!



 Λίβερπουλ: Δέχεται τις πιο πολλές ευκαιρίες από το Big 6 – Είναι δυνατόν να μην θέλει χαφ;

Μπορεί η εικόνα της Λίβερπουλ να έχει βελτιωθεί στις τελευταίες αναμετρήσεις, τουλάχιστον αναφορικά με τα αποτελέσματα, εξαιρώντας φυσικά την ήττα από τη Μπρέντφορντ και το 2-2 με τη Γουλβς στο FA Cup, όμως τα προβλήματά της μοιάζουν δεδομένα.

Δυσκολεύεται να σκοράρει με τον τρόπο που το έκανε πέρυσι, δεν απειλεί με την ίδια συχνότητα, έχει σε μέτρια κατάσταση τον Μοχάμεντ Σαλάχ, μονίμως τραυματία τον Λουίς Ντίας και έναν Ντάργουιν Νούνιες, που ναι μεν είναι μέσα στις φάσεις, αλλά χρειάστηκε 14 τελικές προσπάθειες, προτού «σπάσει» το ρόδι απέναντι στους «λύκους» στο «Άνφιλντ» για το Κύπελλο Αγγλίας.

Το μεγαλύτερο αγωνιστικό ζήτημα όμως που αντιμετωπίζει η Λίβερπουλ, δεν είναι η επίθεσή της ή το γεγονός πως έχει συγκεντρώσει λιγότερους βαθμούς από ό,τι η ίδια θα ανέμενε στην Premier League. Πέρυσι πήρε τα δύο Κύπελλα απέναντι στην Τσέλσι, έφτασε στον τελικό του Champions League και διεκδίκησε μέχρι τέλους το πρωτάθλημα.

Ανέτρεψε μία διαφορά που έφτασε μέχρι και τους 14 βαθμούς, δεν θα μπορούσαν οι φίλοι της να μην είναι ικανοποιημένοι από την περσινή πορεία. Απλώς έχουν απαιτήσεις, οι οποίες πάντως όταν δεν έρχονται σε πλήρη ταύτιση με το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας, είναι εκεί ο Γιούργκεν Κλοπ να περιορίζει την γκρίνια.

Το βασικό της πρόβλημα ωστόσο είναι τα χαφ της. Ακόμη και αν ακούγεται κλισέ, ακόμη και αν έχει ειπωθεί και έχει γραφτεί αναρίθμητες φορές, ο Γερμανός πρέπει να αντιληφθεί πως πρέπει να ξοδέψει και άλλα χρήματα, πλην όσων διατέθηκαν για τον Κόντο Χάκπο.

Ήθελε επιθετικό, πήρε παίκτη, ο οποίος πραγματοποίησε και εξαιρετικό Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά πλέον, η ομάδα του «φωνάζει» πως έχει… σκάσει, με τους υπάρχοντες παίκτες στον άξονα.

Ο Χέντερσον θα παραμείνει εμβληματικός, ακόμη και αν δεν συνεχίσει να είναι βασικός για ολόκληρη την σεζόν, ο Τιάγκο έχει πάντα θέση στο ρόστερ, ο Τζέιμς Μίλνερ μεγάλωσε, ο Φαμπίνιο δεν βρίσκεται στο επίπεδο των προηγούμενων ετών, ο Κεϊτά συνηθίζει να αντιμετωπίζεται με επιφυλακτικότητα, μιας και είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς, ο Έλιοτ εξελίσσεται… αργά και ο Αρτούρ πιθανότατα θα αποχωρήσει από το «Άνφιλντ», δίχως καν να έχει αγωνιστεί.

Ειδοποιός διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη μεταγραφική περίοδο, είναι ο τρόπος που πρέπει να κινηθεί η Λίβερπουλ. Να μην βγάλει πανικό στον τρόπο λειτουργίας της, να μην ξοδέψει χρήματα, για να έχει το επιχείρημα πως «έκανα αυτό που έπρεπε, αλλά δεν βγήκε».

Να μάθει από το λάθος με τον δανεικό από τη Γιουβέντους και να αντιληφθεί πως περιπτώσεις όπως του Τίλεμανς, του Καϊσέδο ή ακόμη και του Καντέ, που λήγει το καλοκαίρι το συμβόλαιό του, είναι αξιοπρόσεκτες.

Μία τέτοια προσθήκη θα είχε εξαιρετικό αντίκτυπο στον τρόπο παιχνιδιού της και θα βελτίωνε άπαντες. Θα σταμάταγε να δέχεται συνήθως πρώτη γκολ, πράγμα που έχει συμβεί σε 14 φετινά ματς της σε όλες τις διοργανώσεις και δεν θα ήταν η χειρότερη ομάδα του Big 6, αναφορικά με τις ευκαιρίες για γκολ που «χαρίζει» στον αντίπαλο.

Διότι τη δεδομένη χρονική στιγμή, η Λίβερπουλ δίνει ανά ματς, περίπου… μισή ευκαιρία για γκολ, εξαιρώντας τα πέναλτι, την στιγμή που καμία άλλη ομάδα δεν έχει τόσο υψηλό ποσοστό x-G κατά της, από όσες λογίζονται ως διεκδικήτριες της τετράδας.

Αυτή λοιπόν είναι η λύση. Αγοράζεις και λύνεις το πρόβλημά σου. Δρας με βάση την λογική, εγκαταλείπεις την αγάπη για το παρελθόν και δαπανάς χρήματα, για να καλύψεις τον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής. Θέλει χαφ η Λίβερπουλ και οι 20 ημέρες όσο πάνε και… λιγοστεύουν!

Δημήτρης Μανάκος