O 3ος γύρος του FA Cup: Από την… τραγική ειρωνεία των Μπράιτον και Τσέλσι, στο έπος της Ρέξαμ και στoν αποκλεισμό των «8»! (vids)

Τα είδαμε όλα. Ζήσαμε τα… πάντα, σε ένα τριήμερο FA Cup, με τις εκπλήξεις να είναι αναρίθμητες και οκτώ ομάδες της Premier League να μην συνεχίζουν στον 4ο γύρο, για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια. Ο ποδοσφαιρικός χάρτης του FA Cup στο England365!



 O 3ος γύρος του FA Cup: Από την… τραγική ειρωνεία των Μπράιτον και Τσέλσι, στο έπος της Ρέξαμ και στoν αποκλεισμό των «8»! (vids)

Για ακόμη μία φορά, το FA Cup φρόντισε να μας αποδείξει πως πρόκειται για μία ιδιαίτερα απρόβλεπτη διοργάνωση. Και αν η Άρσεναλ ή η Μάντσεστερ Σίτι έκαναν το καθήκον τους, δεν ακολούθησαν όλες οι ομάδες της Premier League τον ίδιο δρόμο.

Τα παραδείγματα άλλωστε είναι αναρίθμητα. Η 3η της βαθμολογίας Νιούκαστλ, ήταν αυτή που έμεινε εκτός από τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ, σε έναν αποκλεισμό που θύμισε έντονα το 2011 και την ήττα που είχε υποστεί τότε, στον 3ο γύρο του θεσμού, από την Στίβενεϊτζ με 3-1.

 

Την ίδια ώρα, η Λίβερπουλ θα χρειαστεί επαναληπτικό, για να δει αν θα ξεπεράσει το εμπόδιο της Γουλβς, μετά το 2-2 στο «Άνφιλντ» στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση, ενώ η Μπρέντφορντ δεν θα συνεχίσει στον θεσμό, καθώς η Γουέστ Χαμ κατόρθωσε να την κερδίσει με 1-0 στο «Κομιούνιτι».

Όσον αφορά την 10η της βαθμολογίας, Τσέλσι, η αλήθεια είναι πως ο αποκλεισμός από τη Μάντσεστερ Σίτι γίνεται χειρότερος, αν αναλογιστεί κανείς τον τρόπο που οι «μπλε» έμειναν εκτός. Δεν έδειξαν να προσπαθούν, δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση να προβάλλουν αντίσταση και με το τελικό 4-0, αποτέλεσαν τη μοναδική ομάδα της Premier League, που τέθηκε εκτός συνέχειας με τόσο «βαρύ» σκορ κατά της.

Από την άλλη πλευρά, η τραγική ειρωνεία, αφορά τη Μπράιτον του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, με τον πρώην σύλλογο του Γκρέιαμ Πότερ, να είναι η μοναδική από την πρώτη τη τάξει κατηγορία του «Νησιού», που σκόραρε πέντε φορές και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Έχοντας για απόλυτο πρωταγωνιστή τον ΜακΆλιστερ, οι «γλάροι» επικράτησαν με 5-1 εκτός έδρας της Μίντλεσμπρο, και πλέον, στα δύο τελευταία παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις, έχουν σημειώσει αθροιστικά 9 γκολ, μακριά από το «Άμεξ».

 

Από εκεί και πέρα, είχαμε τον σοκαριστικό αποκλεισμό της Άστον Βίλα από την Στίβενεϊτζ. Η ομάδα από τη League Two, βρισκόταν πίσω στο σκορ μέχρι και το 87ο λεπτό και μέχρι και τη συμπλήρωση μίας ώρας, δεν είχε καταγράψει εντός εστίας τελική προσπάθεια. Και όμως… Ισοφάρισε με πέναλτι και εν τέλει επικράτησε με 2-1, χάρη στο γκολ του Ντιν Κάμπελ, που κατάφερε να κερδίσει τον Όλσεν από δύσκολη γωνία.

 

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο αποκλείστηκε και η Κρίσταλ Πάλας, η οποία ναι μεν προηγήθηκε έναντι της «ουραγού» Σαουθάμπτον στο «Σέλχαρστ Παρκ», αλλά είδε την αντίπαλό της να προβαίνει σε ανατροπή.

 

Μία… τέτοια χρειάστηκε και η Λιντς απέναντι στην Κάρντιφ, για να φτάσει στο 2-2 και να «κερδίσει» τη ρεβάνς στο «Έλαντ Ρόουντ», ενώ η Νότιγχαμ Φόρεστ, που προερχόταν από το πρώτο της «διπλό» σε επίπεδο Premier League στον 21ο αιώνα, έχασε με 4-1 από την Μπλάκπουλ, με τον δανεικό από την Άρσεναλ, Τσάρλι Πατίνο, να είναι ο κορυφαίος της συνάντησης.

 

Τέλος, η Μπέρνλι του Βινσέντ Κομπανί σκόραρε τέσσερις φορές στην έδρα της Μπόρνμουθ και με το τελικό 4-2, συνεχίζει στον 4ο γύρο του FA Cup, ενώ η Έβερτον ήταν ανταγωνιστική, αλλά ηττήθηκε με 3-1 στο «Ολντ Τράφορντ» από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μένοντας για 4ο σερί ματς δίχως νίκη σε όλες τις διοργανώσεις.

Συνεπώς, έχοντας αναφέρει κάθε ομάδα από την 1η μέχρι και την 20η θέση της Premier League, γίνεται αντιληπτό πως οκτώ από αυτές, δεν θα παρευρεθούν στις προγραμματισμένες αναμετρήσεις στα τέλη Ιανουαρίου, πράγμα που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια. Η τελευταία άλλωστε ήταν το 2007-08, όταν ο τελικός του θεσμού έλαβε χώρα ανάμεσα στην Πόρτσμουθ και την Κάρντιφ…

Δεν υπήρχε καμία περίπτωση σε μία σύνοψη του τριημέρου που παρακολουθήσαμε, να μην συμπεριλάβουμε τη Ρέξαμ και την Τσέστερφιλντ. Την 1η και την 3η ομάδα στη βαθμολογία της National League, με τους Ουαλούς να φτάνουν σε αυτό το σημείο του FA Cup για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα, και την ομάδα του Πολ Κουκ να βρίσκεται μία «ανάσα» από το να αποκλείσει τη Γουέστ Μπρομ, αλλά με το τελικό 3-3, η «σειρά» να οδηγείται στο «Χόθορνς».

Και κάπως έτσι, όσα είδαμε στο FA Cup, οι εκπλήξεις και η επιβεβαίωση των φαβορί, είναι μπροστά μας! Ο ποδοσφαιρικός χάρτης του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού, ξετυλίχθηκε πλήρως στο England365....

Δημήτρης Μανάκος