Η επιτυχημένη συνταγή συνεχίζεται: Βασικός και γκολ ο Ενκέτια (vid)

Δυο γκολ στον 3ο γύρο του Κυπέλλου, έχοντας εκμεταλλευτεί ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία που του έδωσε ο Μικέλ Αρτέτα με τη φανέλα βασικού. Η Άρσεναλ σχεδόν μπορεί να είναι σίγουρη πως όταν θα ξεκινάει σε ματς ο Έντι Ενκέτια, θα βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα. Και ειδικά μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Άγγλος επιθετικός είναι ασταμάτητος.  



Η επιτυχημένη συνταγή συνεχίζεται: Βασικός και γκολ ο Ενκέτια (vid)

Οι «κανονιέρηδες» έκαναν το καθήκον τους το βράδυ της Δευτέρας με το 3-0 απέναντι στην Όξφορντ, περνώντας στον 4ο γύρο του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού ώστε να συναντήσουν πλέον την Μάντσεστερ Σίτι στο νέο μεγάλο ντέρμπι που επιφύλαξε η κλήρωση για τη φετινή σεζόν στο Κύπελλο.

Ο Έντι Ενκέτια ήταν εκείνος που συνόδευσε τον Μοχάμεντ Ελνένι στο σκοράρισμα στο ματς της χθεσινής (09/01) βραδιάς, με τον Άγγλο επιθετικό να έχει πλέον τέσσερα γκολ σε τέσσερις εμφανίσεις ως βασικός μετά το φινάλε του Μουντιάλ του Κατάρ.

Από το ξεκίνημα της περασμένης αγωνιστικής περιόδου ο Ενκέτια έχει πετύχει 17 γκολ σε 25 αναμετρήσεις όπου ήταν εξ αρχής στο γήπεδο για την Άρσεναλ και όσο λείπει ο Γκαμπριέλ Ζεσούς, κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του καλύπτοντας τη θέση του Βραζιλιάνου.

Αν θυμηθεί κάποιος ότι η Τσέλσι τον είχε δικό της και τον έχασε σε παιδική ηλικία, όταν ο ποδοσφαιριστής αποφάσισε να μεταπηδήσει στα τμήματα υποδομής και την ομάδα κ-15 των «κανονιέρηδων», θα σκεφτεί πως οι «μπλε» έχασαν έναν σπουδαίο παίκτη.

Σε επίπεδο κ-18 είχε 15 τέρματα σε 16 ματς, ενώ σκόραρε 12 φορές σε 26 αναμετρήσεις με το τμήμα κ-23. Αγωνίζεται με το «14» του Τιερί Ανρί στην πλάτη και αποτελεί μια από τις πιο αξιόπιστες λύσεις για τον προπονητή του, δείχνοντας πως κάθε φορά που θα καλείται να προσφέρει και θα τον έχει ανάγκη η ομάδα του, εκείνος θα… απαντάει στο κάλεσμα. Όπως το δείχνει και σε κάθε πανηγυρισμό του…

 

 

Κώστας Ζάλιαρης