Με το… αριστερό και με «τριάρα» στο 2023 η Λίβερπουλ από την τρομερή Μπρέντφορντ! (vids)

Χριστούγεννα με το δεξί και ποδαρικό στη νέα χρονιά με το… αριστερό για τη Λίβερπουλ, η οποία ναι μεν ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η κακή εμφάνιση του πρώτου, ήταν αρκετή για να την κάνει να φύγει δίχως βαθμό από το «Κομιούνιτι». Η Μπρέντφορντ ήταν εξαιρετική, δεν φοβήθηκε και με το 3-1, πήρε δίκαια μία τεράστια νίκη για αυτήν, στην πρώτη αγωνιστική του 2023!



Με το… αριστερό και με «τριάρα» στο 2023 η Λίβερπουλ από την τρομερή Μπρέντφορντ! (vids)

Σε ένα απίστευτο ματς, με τρομερό ρυθμό για μία ώρα, η Λίβερπουλ ηττήθηκε με 3-1 από τη Μπρέντφορντ, στην πρώτη της αναμέτρηση για το 2023. Πάλεψε, προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το come back στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, που εν γένει δεν έπεισε με την εμφάνισή της!

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Η αλήθεια είναι πως παρακολουθήσαμε ένα φανταστικό πρώτο ημίχρονο, από πλευράς φάσεων. Ένα πρώτο ημίχρονο με τρομερό ρυθμό, το οποίο όμως δεν ευνόησε την Λίβερπουλ, που σε αντίθεση με τη Μπρέντφορντ, δεν εκμεταλλεύτηκε τις στιγμές της.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι με τον Νούνιες, μόλις στο 7ο λεπτό. Βγήκε μόνος του απέναντι από τον Ράγια, αλλά ο Μι πρόλαβε το τελείωμά του, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι «μέλισσες» έδειξαν να προσαρμόζονται καλύτερα στις απαιτήσεις της αναμέτρησης. Προειδοποίησαν με τον Εμπουεμό, στο 17ο λεπτό, με τον Άλισον να αντιδρά εξαιρετικά, για να έρθει η εκτέλεση του κόρνερ και ο Κονατέ να στείλει άθελά του, την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η Λίβερπουλ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, αλλά ο Κώστας Τσιμίκας δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση. Βρέθηκε απέναντι από τον Ράγια, όντας ξεμαρκάριστος, βιάστηκε να σουτάρει και ο έμπειρος γκολκίπερ εξουδετέρωσε την προσπάθειά του, στερώντας του το πρώτο γκολ στην Premier League.

Από εκεί και πέρα υπήρχε μόνο μία ομάδα στο γήπεδο. Η Μπρέντφορντ. Σκόραρε στο 40’ και το γκολ ακυρώθηκε, μιας και η προσπάθεια του Γουισά βρήκε στον Μπεν Μι, αλλά δύο λεπτά μετά, δεν συνέβη το ίδιο.

Η Λίβερπουλ έχασε την μπάλα με την επανέναρξη της συνάντησης, ο Γουισά νίκησε τον Άλισον και το 2-0 πριν από την λήξη του πρώτου μέρους, ήταν γεγονός.

Με την έναρξη της επανάληψης, είδαμε επί της ουσίας ένα… άλλο ματς. Οι αλλαγές του Γιούργκεν Κλοπ λειτούργησαν άμεσα, ο Μάτιπ, ο Κεϊτά και ο Ρόμπερτσον βοήθησαν την Λίβερπουλ και οι «κόκκινοι» βρήκαν δύο γκολ από το 47΄μέχρι το 52’, με το ένα να μετρά.

Ακυρώθηκε το τρομερό τελείωμα του Νούνιες, με τον Ουρουγουανό να μετρά 0/14 τελικές προσπάθειες που καταγράφηκαν κανονικά μέχρι εκείνη την στιγμή, αλλά μέτρησε το πρώτο γκολ του Οξλέιντ Τσάμπερλαϊν στην τρέχουσα σεζόν.

Η τρομερή σέντρα του Άρνολντ βρήκε τον «Οξ» και αυτός μείωσε σε 2-1, στο 100ο του παιχνίδι με την φανέλα της Λίβερπουλ. Ήταν δεδομένο πως η ομάδα του θα πίεζε για μία άμεση ισοφάριση και η πρώτη καλή στιγμή έλαβε χώρα στο 55’, με το σουτ του Φαμπίνιο να αποκρούεται από τον Ράγια.

Ακολούθησαν δύο επικίνδυνα σουτ του Τιάγκο και ένα διαγώνιο του Νούνιες, δίχως ο Ράγια να χρειαστεί να προβεί σε επέμβαση και κάπως έτσι, οδηγηθήκαμε στο 70ο λεπτό, με το παιχνίδι να έχει «σβήσει».

Εν τέλει, η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, δέχθηκε και τρίτο γκολ, στο 86’ από τον Εμπουεμό και με το τελικό 3-1, η Μπρέντφορντ πανηγύρισε ένα τεράστιο τρίποντα!

Δημήτρης Μανάκος