Ανατροπή και χαμόγελα χάρη σε δυο αυτογκόλ για τη Λίβερπουλ, τρομερό «διπλό» της Μπρέντφορντ!

Ως τυχερό και ευχάριστο θα θυμάται η Λίβερπουλ το φινάλε του 2022 αφού επικράτησε 2-1 της Λέστερ στο «Άνφιλντ» με δυο αυτογκόλ του Φαές σε διάστημα 7' στο πρώτο ημίχρονο! Με τον συνήθη ύποπτο, Ιβάν Τόνεϊ, να σκοράρει για 12η φορά στη σεζόν, αλλά και να τραυματίζεται, η Μπρέντφορντ πήρε το 2-0 από την Γουέστ Χαμ και την υποχρέωσε στην 5η σερί ήττα στην Πρέμιερ!  



Ανατροπή και χαμόγελα χάρη σε δυο αυτογκόλ για τη Λίβερπουλ, τρομερό «διπλό» της Μπρέντφορντ!

Λίβερπουλ – Λέστερ 2-1

Η Λίβερπουλ άργησε να μπει στο κλίμα της αναμέτρησης, αλλά, ακόμα κι αν χρειαζόταν την σπίθα για ν' αντιδράσει στο γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ, είχε τεράστια τύχη και βοήθεια από... αντίπαλα πόδια! Για να τα πάρουμε, όμως, από την αρχή, η Λέστερ στην πρώτη της επίθεση άνοιξε το σκορ! Οι Πέρεθ και Μπαρνς από τις πλευρές απασχόλησαν την άμυνα των «κόκκινων» κι έτσι ο Ντούσμπερι Χολ είχε όλη την άνεση να κουβαλήσει τη μπάλα και να κάνει σωστό τελείωμα για το 1-0!

Οι «αλεπούδες» στο πρώτο 20λεπτο στάθηκαν εξαιρετικά και έδειχναν ικανές να διαχειριστούν τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί στο ματς, όμως ήταν λογικό να πιέσει η Λίβερπουλ, να τρέξει περισσότερο και να... εύχεται να μην την «πατήσει» από την ταχύτητα και το απρόβλεπτο στοιχείο που μπορούσε να δώσει ο Βάρντι στις εξορμήσεις του. Ο... άτυχος της βραδιάς ήταν ο Βουτ Φαές, που πέτυχε... δυο αυτογκόλ! Στο 38ο λεπτό έστειλε πρώτη φορά τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1 με λανθασμένη τοποθέτηση του ποδιού του σε γέμισμα του Αλεξάντερ – Άρνολντ, για να έρθει και η απόλυτη ανατροπή στο 45'!

Με το «Άνφιλντ» να έχει ξυπνήσει και τον Ντάργουιν να εκμεταλλεύεται λάθος για να φύγει απέναντι από τον Γουόρντ, η λόμπα του σταμάτησε στο δοκάρι και ο Φαές με τη φόρα που είχε απλά... κάρφωσε τη μπάλα ξανά στα δίχτυα για το 2-1! Ο Βέλγος αμυντικός της Λέστερ έγινε ο τέταρτος ποδοσφαιριστής στην Πρέμιερ Λιγκ με διπλό αυτογκόλ σε ένα ματς μετά τους Τζέιμι Κάραγκερ (1999), Μάικλ Πρόκτορ (2003) και Τζόναθαν Γουόλτερς (2013). Το ματς διατήρησε πολύ καλό ρυθμό και στο δεύτερο μέρος με απανωτές ευκαιρίες για γκολ!

Στο 51' το σουτ του Χέντερσον πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γουόρντ, όπως συνέβη και στο 53' με τον Σαλάχ να μην μπορεί να βρει δίχτυα ανενόχλητος από ωραία μπαλιά του Νούνιες. Ο Μπαρνς από αριστερά στα αντίπαλα καρέ ταλαιπωρούσε τον Αλεξάντερ – Άρνολντ και στο 54' έφτασε απέναντι από τον Άλισον όμως δεν κατάφερε να δώσει στη μπάλα τροχιά προς τα δίχτυα. Ο Ντούσμπερι Χολ και γενικά η Λέστερ έδειχνε πως ήθελε προσοχή, αφού οι παίκτες του Ρότζερς διεκδικούν κανονικότατα κάτι από το παιχνίδι,

Χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Κώστας Τσιμίκας στο τελευταίο ημίωρο παίρνοντας τη θέση του Άντι Ρόμπερτον, με τους Σαλάχ και Νούνιες να χάνουν ευκαιρίες για να τελειώσουν το ματς και να ηρεμήσουν άπαντες στον σύλλογο του λιμανιού. Ο Χάρβεϊ Έλιοτ αποχώρησε αναγκαστικά με τραυματισμό στο 86' και το σκορ εν τέλει παρέμεινε στο 2-1 για κλείσει το έτος χαρούμενα η Λίβερπουλ. 

Γουέστ Χαμ – Μπρέντφορντ 0-2

Και να προσπαθούσαν να σκεφτούν το χειρότερο σενάριο για εκείνους οι γηπεδούχοι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, αυτό που έκανε η Μπρέντφορντ δεν θα μπορούσαν να το έχουν φανταστεί. Ακόμα κι αν το ματς ξεκίνησε με δοκάρι του Ράις σε τρομερό σουτ στο 5ο λεπτό και πίεση από τα «σφυριά», η Μπρέντφορντ κατάφερε να πάει στ' αποδυτήρια στην ανάπαυλα με προβάδισμα δυο τερμάτων... από το πουθενά!

Στο 18' ο Τόνεϊ σκόραρε για 12η φορά τη φετινή σεζόν σε 16 συμμετοχές από το ριμπάουντ σε απόκρουση του Φαμπιάνσκι σε προσπάθεια του Νόργκαρντ. Το 1-0 των «bees» δυνάμωσε ακόμα περισσότερο αμυντικά το σύνολο του Τόμας Φρανκ που παρέμενε απόλυτα πειθαρχημένο και δεν ήταν μόνο αυτό για τους φιλοξενούμενους... Πριν το φινάλε του πρώτου μέρους στο 43' ο Ντασίλβα πήρε τη μονομαχία με τον Κρέσγουελ στην μπαλιά του Τόνεϊ και έγραψε το 2-0 για να προκαλέσει αποδοκιμασίες στις εξέδρες!

Η Γουέστ Χαμ έπρεπε πάση θυσία ν' αποφύγει την 5η διαδοχική ήττα στο πρωτάθλημα και γι' αυτό με την επανέναρξη του ματς στο δεύτερο μέρος βγήκε στο χορτάρι για να... πατήσει γκάζι. Ήταν δεδομένο πλέον πως τα «σφυριά» έπρεπε να πάρουν ρίσκα, γνωρίζοντας βέβαια και τον κίνδυνο να εκτεθούν αμυντικά και να γίνει ακόμα μεγαλύτερη η ζημιά αντί να καλυφθεί.

Η Μπρέντφορντ έδειχνε απόλυτα ήρεμη, πιστή στο πλάνο της και με απόλυτη επίγνωση των πραγμάτων που έπρεπε να κάνει, με αποτέλεσμα να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Βέβαια, φτάνοντας στην 9η θέση της βαθμολογίας, είδε τον Τόνεϊ να πέφτει στο έδαφος με πόνους στο γόνατο και ν' αποχωρεί με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο, σε μια εξέλιξη που φυσικά ουδείς ήθελε να δει στην ομάδα. Όσο για τον Μόγιες, εκείνος μένει να πονοκεφαλιάζει ακόμα και για το μέλλον του στη Γουέστ Χαμ μετά την 5η σερί ήττα πρωταθλήματος.

Κώστας Ζάλιαρης