Με τέτοιο Χάαλαντ, πώς να μη μειώσει η Σίτι στους 5 από την Άρσεναλ;

Μόνος του και… όλοι τους για ακόμη μία φορά. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ ήταν και πάλι εκπληκτικός για τη Μάντσεστερ Σίτι, σκόραρε δύο φορές και πήρε από το χέρι την ομάδα του κόντρα στη Λιντς, για να διαμορφώσει το τελικό 3-1 και να μειώσει την διαφορά από την Άρσεναλ στους 5 βαθμούς.



Με τέτοιο Χάαλαντ, πώς να μη μειώσει η Σίτι στους 5 από την Άρσεναλ;

Μία ερώτηση που θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα το τι συνέβη στην αναμέτρηση μεταξύ της Λιντς και της Μάντσεστερ Σίτι. «Τι κάνει ο Έρλινγκ Χάαλαντ;» Ένας απίστευτος ποδοσφαιριστής, ο οποίος με τα δύο γκολ που σημείωσε, συνέβαλλε τα μέγιστα στο 3-1 των «πολιτών» και στη μείωση της διαφοράς από την Άρσεναλ στους 5 βαθμούς.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κυριάρχησε σε ολόκληρο το πρώτο μέρος. Απώλεσε μεγάλη ευκαιρία με τον Νορβηγό στο 2ο λεπτό και εν συνεχεία απείλησε πολύ με τον Γκρίλις στο 31’, τον Μαχρέζ στο 42’, αλλά και με τον ίδιο τον Χάαλαντ στο 30’, όταν ο Μελιέ απέκρουσε το τετ-α-τετ του.

Εν τέλει, η φιλοξενούμενη σκόραρε στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, με τον Ρόδρι και από εκεί και πέρα το πράγμα απλοποιήθηκε πολύ. Η Λιντς αναγκάστηκε να βγει μπροστά στην επανάληψη και αυτό της κόστισε… πολύ.

Ο Χάαλαντ σκόραρε δύο φορές σε 13 λεπτά και κάπως έτσι, το τελικό σκορ έδειξε να διαμορφώνεται, πριν καν φτάσουμε στην συμπλήρωση 70 λεπτών, με το τρίτο γκολ να είναι εκπληκτικό και να προκύπτει από τελική πάσα του Τζακ Γκρίλις, που κατέγραψε δύο ασίστ στην ευρεία νίκη της ομάδας του.

Το μόνο που κατάφερε η Λιντς ήταν να μειώσει με τον Στράουκ στο 75’, αλλά η εξέλιξη του ματς είχε δρομολογηθεί από νωρίς. Ο Γκέλχαρτ δεν μπόρεσε να κάνει το 3-2 στο 80’, η Σίτι διαχειρίστηκε το προβάδισμά της και η επιστροφή στο -5 από την Άρσεναλ, είναι γεγονός…

Δημήτρης Μανάκος