Ο… πανέξυπνος Τσάκα εγγυήθηκε πως δεν υπάρχει οφσάιντ στο γκολ που ισοφάρισε η Άρσεναλ! (pic - vid)

Πολλοί θα εκθειάσουν τον Γκρανίτ Τσάκα για την συνεισφορά και την αγωνιστική του βελτίωση στην φετινή πορεία της Άρσεναλ, αλλά η αλήθεια είναι πως το IQ του Ελβετού είναι ιδιαίτερα υψηλό. Το γκολ της ισοφάρισης των «κανονιέρηδων», που σημειώνει ο Μπουκάγιο Σάκα, κόντρα στη Γουέστ Χαμ, φέρει την υπογραφή του, δίχως καν να ακουμπάει την μπάλα!



Ο… πανέξυπνος Τσάκα εγγυήθηκε πως δεν υπάρχει οφσάιντ στο γκολ που ισοφάρισε η Άρσεναλ! (pic - vid)

Ένας από τους κορυφαίους της φετινής σεζόν για την Άρσεναλ είναι αναμφίβολα ο Γκρανίτ Τσάκα, ο οποίος πραγματοποιεί τρομερή χρονιά, γεγονός που δεν αποδεικνύεται μόνο από τους αριθμούς του.

Δεν είναι μόνο ότι έχει σκοράρει περισσότερο από κάθε άλλη σεζόν, δεν είναι οι ασίστ και το ότι πήρε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη στο ματς με τη Μπρέντφορντ, για πρώτη φορά στην εξαετία του στο Βόρειο Λονδίνο, αλλά γενικά η συνεισφορά του.

Πιο ώριμος, πιο σοβαρός από ποτέ, με νέο ρόλο στο γήπεδο από τον Μικέλ Αρτέτα. Περισσότερες ελευθερίες στο παιχνίδι του, επιτακτική ανάγκη να πατά περιοχή και το γεγονός πως μπορεί να καλύψει πολλά χιλιόμετρα, εξασφαλίζουν και γρήγορες επιστροφές στην ανάγκη μετάβασης του παιχνιδιού από τον εκάστοτε αντίπαλο της Άρσεναλ.

Αισίως, με τον… τρόπο του, ο Τσάκα συμμετείχε σε ακόμη ένα γκολ της Άρσεναλ. Παρότι δεν ακούμπησε καν την μπάλα. Ο λόγος για το γκολ της ισοφάρισης των Λονδρέζων κόντρα στη Γουέστ Χαμ. Ο Έντεγκααρντ είχε την κατοχή, ο Ελβετός κινήθηκε κάθετα και κάπως έτσι, τράβηξε και τον αμυντικό των «σφυριών» μαζί του.

 

 

Άμεση συνέπεια; Κανένα οφσάιντ και σκόρερ ο Μπουκάγιο Σάκα, με τον νεαρό Άγγλο, τον Έντεγκααρντ, τον Ζεσούς και τον Μαρτινέλι, να μετρούν 5+ γκολ και ασίστ στην φετινή Premier League.

 

Μία από τις αγαπημένες κινήσεις του Γκρανίτ Τσάκα στο γήπεδο, εξασφάλισαν την εγγύτητα του γκολ της Άρσεναλ! Και κάπως έτσι, ο πανέξυπνος Ελβετός, συνεχίζει να είναι καταλυτικός στην πορεία… πρωταθλητισμού της ομάδας του στην φετινή Premier League.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δημήτρης Μανάκος