Θα «σπάσει» η Γουλβς το σερί… εξαετίας των «ουραγών» στην Boxing Day; (vids)

Από την τελευταία θέση της βαθμολογίας ξεκινά η Γουλβς στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, με τη Boxing Day να είναι προ των πυλών. Στόχος φυσικά ένα θετικό αποτέλεσμα για τους «λύκους», την ώρα που θέλουν να δώσουν τέλος και σε μία αρνητική παράδοση, που καλά κρατεί την τελευταία τετραετία την 26η Δεκεμβρίου!  



Θα «σπάσει» η Γουλβς το σερί… εξαετίας των «ουραγών» στην Boxing Day; (vids)

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η θητεία του Μάνουελ Λοπετέγκι στη Γουλβς, με τον νέο προπονητή των «λύκων» να επικρατεί στο ντεμπούτο του απέναντι στη Τζίλιγχαμ και να σημειώνει την 5η νίκη της ομάδας του, στην τρέχουσα σεζόν, σε όλες τις διοργανώσεις.

Πλέον, στόχος είναι να συμβάλλει στην αποφυγή του υποβιβασμού για τη Γουλβς, με τον Μάνουελ Λοπετέγκι να ξεκινά το έργο του στη Boxing Day, όταν και θα αντιμετωπίσει την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ».

Την δεδομένη χρονική στιγμή, η Γουλβς είναι στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και… οφείλει να ανακάμψει, με την παράδοση πάντως της 26ης Δεκεμβρίου, να μην την ευνοεί! Ο λόγος; Διότι καμία από τις ομάδες που ξεκίνησαν τη Boxing Day στον πάτο της βαθμολογικής κατάταξης, από το 2018 και μετά, δεν έχει καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ούτε η Χαλ, ούτε η Σουόνσι, ούτε η Νόριτς, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, ούτε η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Συνεπώς, στις έξι τελευταίες Boxing Day, η «ουραγός» μετρά ισάριθμες ήττες, κανένα γκολ υπέρ της και συνολικό αριθμό τερμάτων το… αρνητικό  19-1, με τη Χάντερσφιλντ να είναι η μόνη από το 2016 και μετά, που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα!

Μπορεί λοιπόν να είναι η Γουλβς η πρώτη που θα δώσει τέλος σε ένα τόσο αρνητικό σερί; Αν το κάνει, θα γίνει η πρώτη που το καταφέρνει μετά το 2015 και το 1-1 της Άστον Βίλα (τελευταία τότε) απέναντι στη Γουέστ Χαμ!

Όσον αφορά το τελευταίο γκολ 20ης ομάδας σε κανονική ροή αγώνα; Το 2014, στο Λέστερ – Τότεναμ, με τον Ουγιόα να ισοφαρίζει προσωρινά, στην ήττα της ομάδας του με 2-1!

Όσον αφορά το τελευταίο γκολ 20ης ομάδας σε κανονική ροή αγώνα; Το 2014, στο Λέστερ – Τότεναμ, με τον Ουγιόα να ισοφαρίζει προσωρινά, στην ήττα της ομάδας του με 2-1!

Δείτε αναλυτικά τις έξι τελευταίες Boxing Day της τελευταίας ομάδας στην εκάστοτε σεζόν:

2021-22: Νόριτς – Άρσεναλ 0-5

2020-21: Σέφιλντ – Τότεναμ 0-1

2019-20: Άστον Βίλα – Νόριτς 1-0

2018-19: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Χάντερσφιλντ 3-1

2017-18: Λίβερπουλ – Σουόνσι 5-0

2016-17: Χαλ – Μάντσεστερ Σίτι 0-3

Δημήτρης Μανάκος